Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα 2013

Μέρες χαράς, αγάπης και ελπίδας .
Αλήθεια όμως πόσοι Έλληνες συμπατριώτες μας,  αυτές τις ημέρες θα νοιώσουν αυτά τα συναισθήματα.
Η απίστευτη και ατελείωτη οικονομική κρίση έχει  οδηγήσει  τον Ελληνικό λαό σε κατάθλιψη και μελαγχολία, με  φόβο για το αύριο.
Οι κυβερνώντες κατάφεραν σε λίγο χρονικό διάστημα να ισοπεδώσουν την αξιοπρέπεια και την ψυχή του κάθε Έλληνα και να τον έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα που η σύγχρονη Πατρίδα μας δεν τα έχει ξαναζήσει.
Κατάφεραν μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ να καλλιεργήσουν το αίσθημα της δικής μας ατομικής ευθύνης, για αυτά που περνάμε σήμερα αποσιωπώντας ηθελημένα τις απίστευτες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, στις οποίες ήταν μέλη και οι σημερινοί κυβερνώντες .
Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια  υμνητές των μνημονίων και της τρόικας, που οδήγησαν στην εξαθλίωση εκατομμύρια Έλληνες, διοργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης   για τους απόρους???
Αυτή και αν είναι η μέγιστη υποκρισία. 
Οι κυβερνώντες  υποτιμούν στον αίσχιστο βαθμό την νοημοσύνη του κάθε Έλληνα, με τα περίφημα  success  story και τις απίθανες προβλέψεις των πλέον ειδικών  ότι το 2011, το 2012, το 2013 και τώρα το 2014  θα βγούμε από την κρίση.
Κλείνουν τα μάτια στα προσωπικά δράματα που βιώνουν χιλιάδες  συμπολίτες μας.
Πολιτικοί  σε ανακυβίστηση,  που θα έπαιρναν το άριστο 10 μετά την θρυλική Κομανέτσι σε ολυμπιακούς αγώνες, γίνονται μνημονιακότεροι  των τροικανών.
Άλλοι βέβαια, προτείνουν σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων  και κατάργηση  των Θρησκευτικών από τα σχολεία, στην Ελλάδα του 1821  στην Ελλάδα του 1940, στην Ελλάδα του Αγίου Ορους στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας.
Αλήθεια πόση αξιοπρέπεια πρέπει να χάσει κάποιος για να μπορέσει να αναρριχηθεί ή για να παραμείνει  στην εξουσία .
Και όμως αγαπητοί συνδημότες μου υπάρχει ελπίδα.
Η ελπίδα δεν μπορεί να γεννηθεί από πολιτικούς που δημιούργησαν τα αδιέξοδα.
Η ελπίδα  θα γεννηθεί στην πιο φτωχική γωνιά της γης, στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ,  όπου  ο Θεός Ενσαρκώθη για να σώσει την Ανθρωπότητα από την αμαρτία, εκεί  όπου οι πάμπλουτοι Μάγοι  της Ανατολής, έπεσαν καταγής για να προσκυνήσουν  ένα Βρέφος, αναγνωρίζοντας με τον πιο πειστικό τρόπο την Θεότητα του, εκεί όπου οι ταπεινοί και φτωχοί Ποιμένες πρόστρεξαν αστραπιαία,  στο άκουσμα της Γεννήσεως για να τιμήσουν  το Θείο Βρέφος.
Εκεί που η Μητέρα Θεοτόκος κρατούσε στα Πάναγνα  Χέρια της Τον προαιώνων Θεό .
Θα γεννηθεί η Ελπίδα, όταν και εμείς  θα εορτάζουμε στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της πατρίδας μας, την Γέννηση του Θεανθρώπου, θα ριζώσει στην ψυχή μας όμως μόνο  αν αγωνιστούμε  δίπλα Του, ακολουθώντας Τον, σε κάθε βήμα της Επίγειας ζωής Του, στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ,  στο δρόμο Της εξορίας Του στην Αίγυπτο, στο Μυστικό Δείπνο, στο  κήπο της Γεσθημανής, στο Πραιτόριο, στο Γολγοθά αλλά και στον Πανάγιο Τάφο Του που οδήγησε στην Ένδοξη Ανάσταση Του.
 Και  αξίζει πραγματικά να τον ακολουθήσουμε σε αυτή την πορεία, γιατί είναι Ο Ένας και Μοναδικός στην ιστορία  της ανθρωπότητας,  που Την  διδασκαλία Του την έκανε και πράξη.
Την βίωσε και Ο Ίδιος δίνοντας Πρώτος το παράδειγμα της πλήρους ταπείνωσης και Της άμετρης αγάπης Του για τον άνθρωπο.
Αξίζει να εμπιστευθούμε Αυτόν, που ενώ είχε Την δύναμη να μην Του αγγίξουν ούτε μια τρίχα από Την Πανάγια Κεφαλή Του,  Αυτός θυσιάστηκε εκουσίως με τον πιο βάναυσο, οδυνηρό και ατιμωτικό τρόπο, για να μας διδάξει με την ίδια την Θυσία Του, ότι μονάχα με την ταπείνωση και την αγάπη ο δρόμος της δικής μας επίγειας πορείας,  θα μας  οδηγήσει στην Αληθινή Χαρά.
Η Αληθινή Ευτυχία των Χριστουγέννων δεν έρχεται από τις υλικές απολαύσεις των ημερών, θα έρθει αν εμείς γίνουμε ταπεινοί προσκυνητές στην Φάτνη όχι μόνο Του Ιησού, αλλά και των συνανθρώπων μας, που όσο ποτέ άλλοτε στην Πατρίδα μας  έχουν ανάγκη από φιλανθρωπία , ελπίδα, ειρήνη  και αγάπη.
 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2014
 
                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ                
                                    Δημοτικός Σύμβουλος
                     Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων 
                               Πολιτικός Μηχανικός  Ε.Μ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: