Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Θέσεις Γιώργου Πετρίτση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-8-11

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Γιώργος Πετρίτσης τοποθετήθηκε στο Δ.Σ προ ημερησίας σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία του δήμου μας και τόνισε:

«Καταρχήν θέλω να συγχαρώ ολόψυχα όλα τα παιδιά του Δήμου μας, που επέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Εύχομαι στους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες πλέον, να συνεχίσουν με την ίδια επιμονή και δύναμη, ώστε να πετύχουν τους νέους μελλοντικούς στόχους τους.
Οφείλω επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών, που με την αγάπη τους, την γνώση τους και την στήριξη, τους πρόσφεραν τα απαιτούμενα εφόδια για να πετύχουν.
Για τους μαθητές όμως που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους παρά την σοβαρή προσπάθεια τους, θα πω ότι η αποτυχία δεν σημαίνει απόρριψη σε καμία περίπτωση.
Είναι η αφορμή για μια νέα προσπάθεια, για την τελική νίκη.
Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο νέο τους δρόμο.»

Αναφορικά με το θέμα του κολυμβητηρίου ζήτησε επιτέλους μια υπεύθυνη ενημέρωση.
«Βοά η πόλη για το τι έχει γίνει εκεί και πρέπει επίσημα ο κόσμος να μάθει.
Γνωρίζω ότι έγινε στις 13-7-11 η διοικητική παραλαβή προς χρήση και άρα μπορεί το κολυμβητήριο να λειτουργήσει, αφού όλες τις ελλείψεις τις έχει αναλάβει ο ανάδοχος του έργου και αν δεν κάνω λάθος ανέρχονται σε 13 ελλείψεις, εκ των οποίων εκτιμώ ότι ορισμένες είναι σημαντικές για την ορθή λειτουργία του κολυμβητηρίου.
Αυτό το γεγονός δηλαδή η διοικητική παραλαβή προς χρήση είναι μια καλή αρχή για να λειτουργήσει οριστικά το κολυμβητήριο.
Όμως υπάρχουν ερωτηματικά για την μέχρι σήμερα λειτουργία του και παρακαλώ να μου απαντήσετε
1. Αν έχει προβλεφθεί κάτι σχετικό με την κυκλοφοριακή σύνδεση αφού το είχατε αναφέρει κε δήμαρχε ως προαπαιτούμενο για την λειτουργία του συγκροτήματος;
2. Με ποιες διαδικασίες λειτούργησε έως σήμερα, πως αποφασίστηκαν και από ποιον;
3. Ποια τα οφέλη; (ακούστηκαν από τον κο Λαζαρίδη ότι θα προπονείται για 2 μήνες το κολυμβητικό τμήμα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ δωρεάν στην πισίνα του ΣΠΟΡΤ ΚΑΜΠ, ως αντιστάθμισμα για την λειτουργία του κολυμβητηρίου από την εν λόγω επιχείρηση) του δήμου και αν υπάρχουν πως αξιολογήθηκαν αν είναι ικανοποιητικά για το δήμο και αν ήθελε συμβεί κάτι κακό σε ποιον θα αποδοθούν ευθύνε ;»

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της LTO λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κε δήμαρχε θέλω να μάθω με ποιο δικαίωμα ο LTO , (που πραγματικά όλοι στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε και σαν μέλος της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ΝΑΙ ή ΟΧΙ και θέλουμε να το γνωρίζουμε.
Το κυρίαρχο όργανο σε όλο τον Δήμο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και έπονται όλα τα υπόλοιπα όργανα, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και αντιληπτό από όλους.»

Αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα ΧΑΝΤΜΠΩΛ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και ζήτησε να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τον Ποσειδώνα για την ομάδα ΧΑΝΤΜΠΩΛ, αφού έχει πλέον την ευκαιρία να αγωνιστεί στα σαλόνια της Α1 και να διαφημίσει τον δήμο μας σε όλη την επικράτεια.

Στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ανέφερε ότι :
«Διαβάζω ότι οι κάτοικοι των Εξαμιλίων διαμαρτύρονται για τον αγωγό φυσικού αερίου και προτείνουν άλλες διαδρομές για την διέλευση του καθόσον καταστρέφονται πολλές ιδιοκτησίες.
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα η τοπική κοινότητα Ισθμίας να είναι σε ετοιμότητα και επαφή με την τοπική κοινότητα Εξαμιλίων και να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού ούτως ή άλλως πρώτα περνάει από τα Ισθμια και την Κυρα Βρύση και μετά πηγαίνει στα Εξαμίλια.
Αν θέλετε να σας δώσω και την ανακοίνωση της επιτροπής των κατοίκων Εξαμιλίων.»

Επίσης ζήτησε από τον κο Δήμαρχο να ενημερώσει το σώμα για τα θέματα που είχαν τεθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και που δεν είχαν απαντηθεί.
1. Ποια είναι η εξέλιξη για το αλιευτικό καταφύγιο στο Καλαμάκι
2. Τι γίνεται με την ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στον υδροφόρο ορίζοντα και το δεύτερο στάδιο αν έχει παραληφθεί ή όχι από την τεχνική υπηρεσία; Και αν ναι τι προβλέπει ;
Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΔΗΚΕΠΑΘ και είπε χαρακτηριστικά:
«Ένα μικρό σχόλιο θα κάνω για την απόφαση για την ΔΗΚΕΠΑΘ, νομίζω κε Δήμαρχε ότι τα ψέματα φαίνεται ότι τελείωσαν και οι υποσχέσεις που δώσατε προεκλογικά στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων περί του αντιθέτου αποτελέσματος, αποδείχθηκαν πολύ μάταιες και σίγουρα πάντως δεν αντιπροσώπευαν την δύσκολη πραγματικότητα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.»

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του Λυκείου Λουτρακίου και το ΓΠΣ :
«Έχουν παρέλθει 8 μήνες και για το λύκειο δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη.
Για το ΓΠΣ είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν ξαναρωτάω γιατί αρχίζω και γίνομαι κουραστικός, είχατε δεσμευθεί εσείς, ότι θα έρθει αρχές Ιουλίου και τώρα μπαίνουμε Σεπτέμβριο.»

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της συνδιάσκεψης ΠΑΣΟΚ και είπε :
«Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 24/8/11 στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο «Ίσθμια» και αφορούν την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκπροσώπου της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου μας, Αντιδημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Δημητρίου Δέδε, θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα:
Ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και η συμπεριφορά εκείνων που ασκούν την εξουσία, θα πρέπει να οριοθετείται στα πλαίσια της αξιοπρέπειας τουλάχιστον.
Οι ιαχές, οι τραμπουκισμοί, ο ετσιθελισμός και η αγένεια του καθενός, προκαλούν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
Σκοπός όλων εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά, είναι να ενισχύουν και να προστατεύουν τους θεσμούς, έτσι ώστε να λειτουργούν υπέρ των πολιτών.
Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κου Δημητρίου Δέδε για ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και όχι μόνο, που αφορά την υγεία και την ποιοτική διαβίωση στην ευρύτερη περιοχή, μας κάνει να αναρωτιόμαστε, αν επιδιώκει η δημοτική πλειοψηφία να γυρίσουμε πίσω καμιά 30 χρόνια, τότε που οι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί ήθελαν τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές να φέρονται ως μεσαιωνικοί κουμανταδόροι.
Στην συγκέντρωση αυτή χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία να παρουσιαστεί το θέμα της εγκατάστασης χημικών στο Σουσάκι με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο, με επιχειρήματα, δίνοντας τους βέβαια και το μήνυμα ότι πρόκειται για ένα αγώνα δίκαιο για τους δημότες του Δήμου μας.
Η νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντιδήμαρχος κος Δημήτριος Δέδες εναντίον του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μας φέρνει πλέον σε δυσχερέστατη θέση στη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.
Όμως ο κος Δημήτριος Δέδες ξέχασε να καταδικάσει (άγνωστο για ποιο λόγο) την πραγματικά υπεύθυνη για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων, που δεν είναι άλλη από την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κα Μπιρμπίλη.
Είναι πλέον φανερό και είναι επιτακτική ανάγκη κε Δήμαρχε να λάβετε σοβαρά υπόψη του αυτές τις συμπεριφορές των συνεργατών σας, που αντί να επιλύουν τα προβλήματα, αυτοί τα διογκώνουν.
Κε Δήμαρχε έπρεπε και οφείλατε να εκπροσωπήσετε τον Δήμο (ως μέλος άλλωστε και του ΠΑΣΟΚ που είσαστε), όπως έπρεπε και σε άλλες περιπτώσεις και να μην στέλνετε απεσταλμένους που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.
Η ανοχή σας κε Δήμαρχε σε τέτοιες συμπεριφορές, προβληματίζει πλέον έντονα όλη την κοινωνία του Δήμου μας.
Το πράγμα άλλωστε έχει ξεφύγει εντελώς, καθώς ποτέ άλλοτε αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν εμφανίστηκαν μπροστά σε κάμερα, παρουσία του πρώτου πολίτη του Δήμου, με το τσιγάρο στο χέρι και τον καφέ, παρουσιάζοντας μια εικόνα ανθρώπου που δεν υπολογίζει ούτε τα αυτονόητα. Εκτός βέβαια αν ο κος αντιδήμαρχος, θεωρεί τον εαυτό του σε πολιτικό επίπεδο πάντα, ως την Βουλευτή ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ, την πολιτική κουλτούρα της οποίας όμως στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση καν να προσεγγίσει.
Θα συγχαρώ τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Λουτρακίου κο Γιάννη Κακούρο επειδή ήδη καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου, παρά το γεγονός ότι ανήκει στην ίδια δημοτική παράταξη, εκτιμώντας ότι όλα τα πράγματα έχουν και κάποιο όριο το οποίο και ξεπεράστηκε από τον κο Δέδε.
Επιτέλους κύριε Δήμαρχε και κύριοι αντιδήμαρχοι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι εκπροσωπείτε θεσμικά την πρώτη Λουτρόπολη της Ελλάδος και ένα δήμο με μεγάλη ιστορία.
Προσωπικά εγώ αλλά και ο συνδυασμός μας ξεκινήσαμε την πορεία μας, έχοντας θεμελιακό πυλώνα τον πολιτικό πολιτισμό και την αξιοπρέπεια.
Δεσμευτήκαμε ότι θα αγωνιστούμε για το όφελος και μόνο των πολιτών αυτού του Δήμου, καταδικάζοντας οτιδήποτε προσβάλλει την αισθητική, τη λογική και την ευπρέπεια όλων μας.
Ελπίζουμε το ίδιο να πράξετε και εσείς κε Δήμαρχε.»

Εκ του Γραφείου Τύπου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Συγχαίρω ολόψυχα όλα τα παιδιά του Δήμου μας, που επέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Χθες ήταν για αυτά τα παιδιά μια μεγάλη και σημαντική μέρα.
Είναι η μέρα που δικαιώνονται οι κόποι και οι προσπάθειες τους.
Μια νέα πορεία προσπάθειας και δημιουργίας ανοίγεται μπροστά τους.
Με την επιτυχία αυτή επιβραβεύθηκε ο αγώνας που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι στους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες πλέον, να συνεχίσουν με την ίδια επιμονή και δύναμη, ώστε να πετύχουν τους νέους μελλοντικούς στόχους τους, να γίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες, επιτυχημένοι επαγγελματίες, αλλά πάνω από όλα να βγουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Οφείλω επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών, που με την αγάπη τους, την γνώση τους και την στήριξη, τους πρόσφεραν τα απαιτούμενα εφόδια για να πετύχουν.

Για τους μαθητές όμως που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους παρά την σοβαρή προσπάθεια τους, θα πω ότι η ζωή δίνει πάντα πολλές ευκαιρίες και είμαι πεπεισμένος ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν, αρκεί να μην απογοητευθούν και να έχουν την πίστη ότι θα επιτύχουν.
H αποτυχία δεν σημαίνει απόρριψη σε καμία περίπτωση.
Είναι η αφορμή για μια νέα προσπάθεια, για την τελική νίκη.
Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο νέο τους δρόμο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ