ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Φίλες και φίλοι

Πρώτα-πρώτα θέλω να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησής μου και παράλληλα να δηλώσω τη συγκίνησή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να μοιραστώ μαζί σας προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον του νέου Δήμου μας.
Νομίζω ότι με την σημερινή σας παρουσία δίνεται το σύνθημα της μεγάλης νίκης της 7ης Νοεμβρίου νίκης όχι μόνο του συνδυασμού μας αλλά και νίκη για τους πολίτες του νεόυ δήμου.
Βάζετε τον πήχυ πολύ ψηλά και οι ευθύνες μέχρι το τέλος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για μένα είναι πια πολύ μεγάλες. Είμαι πραγματικά συγκινημένος και θέλω να σας πω και πάλι από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Σήμερα με τιμούν με την παρουσία τους ,ο Χρήστος Σεργεντάνης ο αντινομάρχης Σταύρος Στέφας ο πρόεδρος του Ν.Σ Αλέκος Κέζας οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μαριλένα Σούκουλη και Απόστολος Παπαφωτίου ,φίλοι με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα επί 8 χρόνια στα έδρανα του Ν.Σ. Αναμφισβήτητα όλη αυτή η διαδρομή άφησε σε εμένα το δικό της θετικό στίγμα, την δική της πολύ σημαντική εμπειρία. Άλλωστε πέραν της άψογης συνεργασίας που είχα με όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Κορινθία, είχα την δυνατότητα να γίνω κοινωνός και των δικών τους προβληματισμών και σκέψεων για το μέλλον αυτού του νομού .
Μόλις την Τρίτη 29-6-10 έγινε γνωστό και σε εμάς αλλά και όπως πληροφορήθηκα και στους κατοίκους των Αγ.Θοεδώρων ότι θα γίνουν τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου στους Αγίους Θεοδώρους και γι’αυτό το λόγο δεν παρευρίσκονται σήμερα κοντά μας πολλοί συμπατριώτες μας από τους Αγ.Θεοδώρους.
Εμείς από εδώ χαιρετίζουμε την τελετή των εγκαινίων καθώς είναι πράγματι σημαντικό γεγονός που ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο δίνεται μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προς χρήση για την αθλητική νεολαία της πόλης των Αγ.Θεοδώρων. Εξάλλου μόνο θετικά σχόλια μπορεί να γίνουν για τις προσπάθειες που κατέβαλε επί μακρόν ο Δήμαρχος Γιώργος Σοφίας καθώς και η δημοτική αρχή για την ολοκλήρωση αυτού του έργου .

H προλογησή μου από τα τρία αυτά νέα και αξιόλογα πρόσωπα με συγκινεί ιδιαίτερα γιατί καταλαβαίνω ότι είναι αυθόρμητες σκέψεις και βγαίνουν από την καρδία τους, δείχνουν το στόχο του συνδυασμού μας ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που δεν είναι άλλος από την ανανέωση, την ελπίδα και την προοπτική για το αύριο αυτού του τόπου .

Αναμφισβήτητα με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ο Δήμος μας βγήκε πιο ισχυρός και ξανοίγεται ένας νέος ορίζοντας. Η επιτυχία αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το τι μπορούμε να πετύχουμε, όταν από κοινού επιδιώκουμε το καλό του τόπου μας. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε μια νέα πορεία μαζί με τον όμορο Δήμο των Αγίων Θεοδώρων, με τον οποίο μας συνδέουν πολλά.
Η ενσωμάτωση των Αγίων Θεοδώρων στο Δήμο μας μπορεί να επιτευχθεί ομαλά και γρήγορα, αρκεί να επιδείξουμε όλοι τον απαραίτητο ζήλο και να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Σίγουρα μια τέτοια αρχή έχει και σημαντικές δυσκολίες, αφού οι νέες αρμοδιότητες, οι άγνωστοι ακόμη πόροι και το νέο ανθρώπινο δυναμικό, θα δημιουργήσουν, τουλάχιστον στην αρχή, προβλήματα. Ωστόσο, με εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αρμοδίων φορέων, με συνεργασία και συντονισμένη δράση, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη νέα μας πορεία ομαλά και αποτελεσματικά, ώστε η συνένωση να αποτελέσει εφαλτήριο προόδου για τον τόπο μας. Γι’ αυτό και η συνένωση αυτή, ως πρωτόγνωρο εγχείρημα, μπορεί να είναι δύσκολη αλλά συνάμα είναι και γοητευτική.
Εδώ θα πρέπει να εξάρουμε τη στάση και τη συμβολή των δημοτών και της δημοτικής αρχής των Αγίων Θεοδώρων για τη σύνεση που επέδειξαν, όταν κατενόησαν ότι μόνο σ’ ένα τέτοιο δήμο η φωνή τους θ’ ακουγόταν, θα είχε αξία, σημαντική ισχύ και διαπραγματευτική επιρροή και δεν θα χανόταν σ’ έναν τεράστιο δήμο που «ονειρεύονταν» κάποιοι να δημιουργήσουν στην Κορινθία.

Φίλες και Φίλοι

Εύλογα τώρα, θα ρωτήσει κανείς: Αλήθεια ποιοι είναι οι λόγοι που ώθησαν τον Γιώργο Πετρίτση να θέλει να διεκδικήσει τον νέο Δήμο;
Πριν απαντήσω σ’ αυτό, θέλω να κάνω ένα μικρό σχόλιο. Αναμφίβολα οι καιροί δεν είναι μόνο δύσκολοι αλλά και πονηροί. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, παγιώνεται η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, καθώς αποδείχτηκε πόσο ευάλωτοι γίνονται κάποιοι στην κακοδιαχείριση, στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, στην αδιαφάνεια, όταν καθίστανται φορείς της όποιας εξουσίας και έρμαια της φιλαυτίας και της αλαζονείας τους.
Ωστόσο μέσα από αυτή την κρίση μπορούμε να ελπίζουμε ότι, αν διατηρήσουμε χωρίς παζαρέματα τις αξίες με τις οποίες διαχρονικά γαλουχηθήκαμε και που, παρά τις δυσκολίες επιβίωσαν, δηλαδή την αλήθεια σε όλα επίπεδα, τον ειλικρινή διάλογο και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτό το τέλμα, να δώσουμε ώθηση στην κοινωνία μας και να κάνουμε ευοίωνο το μέλλον των παιδιών μας.
Σας λέω λοιπόν ξεκάθαρα ότι η κάθοδός μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές είναι μια πολύ συνειδητή απόφαση, όχι μόνο δική μου αλλά και όλων αυτών που στηρίζουν τον συνδυασμό μας - ανθρώπων που είναι δοκιμασμένοι στο επάγγελμά τους, που διαθέτουν εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα, που ανησυχούν για το γίγνεσθαι αυτού του τόπου-
Έχουν ένα και μοναδικό στόχο, να βοηθήσουν στην πρόοδο, εξέλιξη και αναμόρφωση του νέου δήμου μας.
Αναμόρφωση πρώτα απ’ όλα της νοοτροπίας που είναι διάχυτη εδώ και χρόνια στην κοινωνία αυτής της πόλης μας. Νοοτροπία καχυποψίας και ωχαδερφισμού, νοοτροπία ικανοποίησης μόνο μικροσυμφερόντων και προσωπικών εξυπηρετήσεων στο βωμό των οποίων θυσιάζονται τα πάντα. Αυτή τη νοοτροπία εμείς θα την αλλάξουμε και μέσα από τη δράση μας αυτή την κοινωνία θα προσπαθήσουμε να την μετατρέψουμε σε κοινωνία αλληλεγγύης, ελπίδας, συμπόνιας για τον αδύνατο, αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Μια τέτοιου είδους νοοτροπία για να γίνει πιο αντιληπτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο, στην πολυδιαφημισμένη αυτή πόλη, στην αγαπημένη πόλη δεκάδων, για να μην πω εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος, να μην υπάρχει μια επιτροπή σοφών , τη στιγμή που έχουμε την τύχη να κατοικούν, να αγαπούν και να θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την πόλη μεγάλες προσωπικότητες, άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης, ακαδημαϊκοί, πλήθος καθηγητών πανεπιστημίου. Δεν επιτρέπεται να αφήνουμε «ανεκμετάλλευτη» με την καλή έννοια πάντα, τη γνώση και την αγάπη τους για αυτό τον τόπο. Ίσως αυτό βοηθήσει και εμάς, που μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε παντογνώστες, να δούμε άλλες πιο σοβαρές αλήθειες, να δούμε από άλλο πρίσμα την έννοια της ανάπτυξης της πόλης μας

Και όταν μιλάμε για αναμόρφωση δεν μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο αλλά σε πραγματικό που με κατάλληλες και στοχευόμενες ενέργειες να μπορεί να δώσει άμεσα και ορατά αποτελέσματα τόσο στην καθημερινότητα των δημοτών όσο και στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αύξηση της αγοραστικής δύναμης, και την αναβάθμιση της αξίας κάθε είδους παραγομένου προϊόντος ,είτε στον τουρισμό ,είτε στις επιχειρήσεις είτε στον κατασκευαστικό τομέα είτε στην αξία της γης είτε στην παιδεία και τον πολιτισμό, για καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Ζούμε στην μικρή κοινωνία αυτού του Δήμου, συμμετέχουμε καθημερινά στις χαρές και στις λύπες των συμπολιτών μας, στις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, αγαπάμε τους ανθρώπους του με ό,τι κουβαλάει ο καθένας μέσα του και δενόμαστε με σχέσεις αλληλοϋποστήριξης και φιλίας, αφού εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, εργαζόμαστε και δημιουργήσαμε οικογέ-νεια. Άλλωστε λίγο πολύ η διαδρομή του καθενός που ασχολείται με τα κοινά είναι γνωστή σε όλους.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου που αντιμετώπιζε προβλήματα. Τώρα, κάποια από αυτά επιλύθηκαν, κάποια δρομολογήθηκαν και ίσως κάποια παρέμειναν άλυτα, μια και δεν ήταν δυνατόν να επιλυθούν. Όμως απέναντι σε κανένα, το τονίζω σε κανένα, δεν παρέμεινα αδιάφορος, ανειλικρινής ή δεν προσπάθησα για την επίλυσή του.

Η διαδρομή μου στα έδρανα του Ν.Σ δηλ. του 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης, που η δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη με έστειλε τα προηγούμενα 8 χρόνια και σας ευχαριστώ για αυτό όπως προανέφερα, πιστεύω ότι ήταν εποικοδομητική και ωφέλησε τον τόπο μας. Φεύγω από εκεί με την συνείδησή μου καθαρή και το κεφάλι ψηλά ότι προσπάθησα πολύ να ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους που είχαμε βάλει μετά το 2004.
Σ’ αυτό το διάστημα παραδώσαμε 5 σχολικά συγκροτήματα: στην Περαχώρα το 1ο Δημοτικό, στο Λουτράκι το 3ο Δημοτικό, στους Αγίους Θεοδώρους το 2ο Δημοτικό και το 3ο νηπιαγωγείο, ένα μοναδικό στην Πελοπόννησο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Κυρα Βρύση (ΕΕΕΕΚ), την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου προς Περαχώρα και την κατασκευή της εισόδου της πόλης του Λουτρακίου. Δικαιούμαι επομένως να θεωρώ ότι η πορεία μου στην Ν.Α είχε θετικό πρόσημο, αφού κατασκευάσαμε έργα ύψους 19.500.000 ευρώ.

Φίλες και φίλοι

Ανήκω στην ομάδα των ανθρώπων που ενώ είχαν και έχουν κομματική ταυτότητα δεν την χρησιμοποίησαν ποτέ για ίδιο όφελος αλλά για το καλό των συμπολιτών μου.
Εξάλλου δεν είμαι από τους ανθρώπους που μηδενίζουν το έργο ή την προσπάθεια κανενός.
Κάποτε ένας καλός φίλος ,συντοπίτης μας και εξαίρετος επιστήμονας καθηγητής Γιάννης Πανούσης μου είπε σε συζήτηση που είχαμε, ότι δεν είναι στις προθέσεις του, ούτε ρόλο Θεού να διαδραματίζει , ούτε Εισαγγελέα, ώστε να κρίνει συνεχώς την στάση ή τα λάθη των άλλων. Την άποψη αυτή την ενστερνίζομαι πλήρως και είναι για μένα συνειδητή στάση ζωής, αφού εκτιμώ απόλυτα ότι η αφοριστική κριτική των πάντων για όλα και η μεμψιμοιρία έχει οδηγήσει αυτό τον τόπο σε πολλά αδιέξοδα.
Γι αυτό κι εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά και να αλλάξουμε σελίδα.
Η στάση μου όμως αυτή σε ότι αφορά το παραγωγικό κομμάτι της εκάστοτε δημοτικής αρχής, την εκτέλεση των έργων δηλαδή, είναι επίσης συνειδητή, όχι για να κολακέψω κανένα, αλλά γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι, για να επιτευχθούν ορισμένα από τα θεωρητικά μεγάλα έργα, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και συνεχές τρέξιμο, σε μια χώρα όπου η γραφειοκρατία και η κακοδιαχείριση έχει βαθιές τις ρίζες στο τομέα της δημόσιας διοίκησης.
Άλλωστε αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου, και το έχω τονίσει πολλές φορές, ότι μόνο με την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων μπορούμε να επιτύχουμε στόχους υψηλούς μια και ο νέος Δήμος δεν ανήκει ούτε στους γαλάζιους, ούτε στους πράσινους, ούτε στους κόκκινους. Ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που απαρτίζουν αυτή την κοινωνία.

Φίλες και Φίλοι

Ο Δημαρχιακός θώκος δεν είναι για μένα αυτοσκοπός, ώστε στο βωμό του να θυσιάσω τα πάντα για να τον πετύχω. Οι αξίες με τις οποίες μεγάλωσα παραμένουν ισχυρές μέσα μου και καθοδηγούν πάντα τη ζωή μου.
Αυτοσκοπός ίσως να ήταν η ολοκλήρωση των σπουδών μου, όταν μετά τον θάνατο του πατέρα μου, τα πράγματα ήταν δύσκολα για την οικογένειά μου.
Αυτοσκοπός ίσως για μένα να ήταν η καταξίωσή μου στον επαγγελματικό στίβο.
Αναμφίβολα όμως αυτοσκοπός μου είναι ο νέος διευρυμένος δήμος να πρωταγωνιστήσει με θετικές πρωτοβουλίες στο πανελλήνιο ώστε να δώσει νέα κίνητρα για επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, είναι η εξάλειψη της ανεργίας και της ανέχειας, είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η κατανόηση στον πόνο του άλλου.
Αυτά ναι, είναι αυτοσκοπός.

Φίλες και φίλοι

Είναι κοινό μυστικό ότι παρ’ όλα τα έσοδα που είχε ο Δήμος μας, έσοδα που θα τα ζήλευαν πολλοί άλλοι δήμοι ανά την επικράτεια, η αναπτυξιακή του πορεία εδώ και δυο δεκαετίες δεν ήταν ανάλογη με τα οικονομικά του. Το «πώς» και το «γιατί» δεν είναι της παρούσης. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όπως και κάθε προσπάθεια ωραιοποίησής τους.
Εμείς λοιπόν θα επιδιώξουμε με σειρά παρεμβάσεων να αλλάξουμε την μορφή όχι μόνο του Λουτρακίου αλλά και όλης της επικράτειας του νέου Δήμου.
Για να επιτύχουμε το σκοπό αυτό θα πρέπει ως πρώτη προτεραιότητα να θέσουμε τη μελέτη ενός συγκροτημένου πλάνου από σοβαρό και οργανωμένο μελετητικό γραφείο το οποίο, αφού επεξεργασθεί τα στοιχεία που αφορούν το νέο δήμο, να μας δώσει εκείνες τις κατευθύνσεις για το πώς θα αναπτυχθεί καλύτερα κάθε δημοτικό διαμέρισμα και κάθε γειτονιά του νέου δήμου.
Αν υπάρχει αυτός ο οδηγός, θα μπορεί κάλλιστα κάθε δημοτική αρχή να έχει την δυνατότητα σε βάθος χρόνου να υλοποιεί και κάτι στην διάρκεια της θητείας της, και αυτό γιατί ένα τέτοιο πλάνο μπορεί να περιλαμβάνει έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, και μπορεί, σε μια δεδομένη στιγμή, να μην είναι υλοποιήσιμα λόγω συγκυριών.

Όμως εμείς εδώ και χρόνια πηγαίνουμε στα τυφλά, χωρίς ορίζοντα για το που θέλουμε να οδηγήσουμε την πόλη, χωρίς όραμα για την ανάπτυξή της, αφού έχουμε δεθεί πίσω από το άρμα του ΚΑΖΙΝΟ, το οποίο, για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομική ζωή του τόπου μας, όχι μόνο του ίδιου του Δήμου ως μέλους της κοινοπραξίας αλλά και των εργαζομένων και των επαγγελματιών της περιοχής μας κι ενίσχυσε με μεγάλα χρηματικά ποσά και χορηγίες τους αθλητικούς ,πολιτιστικούς συλλόγους.

Όμως δεν μπορεί μια περιοχή σαν την δική μας να αναπτυχθεί μονό-πλευρα, έστω κι αν δεχθούμε στο ακέραιο ότι η επιχείρηση του ΚΑΖΙΝΟ έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τομέα της απασχόλησης με την μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση μέρους των επαγγελματιών της πόλης μας. Τίποτε παραπέρα όμως δεν λειτούργησε σωστά. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη σαν το Λουτράκι να μην διαθέτει οργανωμένο βιομηχανικό πάρκο, ώστε να προσελκύσει επενδυτές είτε από την Αθήνα είτε από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη και ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας στο δήμο μας. Η ευκαιρία με τα επιχειρηματικά πάρκα δεν πρέπει να χαθεί και οι Άγιοι Θεόδωροι έχουν την εμπειρία για μια τέτοια συνεργασία .
Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει εδώ και δεκαετίες μια οργανωμένη πολιτική για τον τουρισμό,
Δεν είναι δυνατόν να μη διαφημίζεται κατάλληλα το θείο δώρο που λέγεται νερό Λουτρακίου και να μην υπάρχει καμία απολύτως στρατηγική για το θέμα αυτό.
Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ιαματικό τουρισμό και το θείο δώρο που λέγεται ιαματικό νερό Λουτρακίου σήμερα 4 Ιουλίου να είναι κλειδαμπαρωμένο γιατί έτσι αποφάσισε ο ΕΟΤ, και να έρχονται τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου για να το γευθούν και να βρίσκουν την ιαματική πηγή, το κόσμημα αυτό του Λουτρακίου κλειστό.
Ξέρουμε και ξέρετε καλά όλοι ότι πολλές φορές οι πολιτικοί, αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά, αναλίσκονται στην εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων για ψηφοθηρικούς απλά λόγους.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο τελεία και παύλα.
Αν η κοινωνία μας, αν ο νέος δήμος επιθυμεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, υπάρχουν ήδη έτοιμες και δοκιμασμένες λύσεις, αν όμως επιθυμεί την μεγάλη ώθηση προς τα εμπρός, αξίζει να μας εμπιστευθεί, "Ας δώσει ο κόσμος μου είπε κάποιος καθηγητής την δυνατότητα και στους νέους να κάνουν λάθη".

Αγαπητοί Φίλοι και φίλες

Ο δήμος πρέπει επειγόντως να εκμεταλλευτεί όλη την φυσική ομορφιά , τα δώρα της φύσης ( ήλιος, θάλασσα, μεταλλικό και ιαματικό νερό) και να προσελκύσει τουρισμό όλη την χρονιά. Πιστεύω ότι η συγκυρία για το σκοπό αυτό είναι θετική, αφού πολύ πιο εύκολα ένας Αθηναίος μπορεί να κάνει διακοπές στο Λουτράκι , παρά να μετακινηθεί με καράβι στα νησιά, που, εκτός των άλλων, κοστίζουν και πανάκριβα. Μπορεί δηλαδή με σωστά βήματα και αξιοποίηση όλων των φορέων και του ανθρώπινου δυναμικού να αυξηθεί κατακόρυφα η τουριστική δύναμη του Δήμου μας.

Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε 10 άξονες, οι οποίοι και θα κατευθύ-νουν την πορεία μας για την πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία του δήμου μας:
Πρωταρχικός μας στόχος όμως πριν αναλύσουμε στις γενικές γραμμές το πρόγραμμα μας έχει να κάνει με την αναβάθμιση του κύρους και του επιπέδου του Δημ.Συμβουλίου.
Ας σεβαστούμε όλοι το θεσμικό του ρόλο , μην το υποβαθμίσουμε άλλο.
Νομίζω ότι όλη η διαδικασία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Δεν είναι δυνατό να συζητούνται στην ημερήσια διάταξη σοβαρότατα θέματα και να αρχίζουν την συζήτηση για αυτά αφού έχουν αναλωθεί σε θέματα προημερησίας διατάξεως επί πέντε και έξι ώρες.
Είναι θέμα όλων με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο , τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων .
Προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω αυτή την λογική.
Αυτό θα το αλλάξουμε αμέσως και θέλω να μου αναγνωρίσετε την δυνατότητα από την εμπειρία μου και ως Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά και ως Γραμματέας αυτού του οργάνου να το πετύχουμε.
Η μακροχρόνια αντιπαράθεση και διαμάχη των ίδιων πολιτικών προσώπων που απασχολούν την πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια οδηγεί πραγματικά σε αδιέξοδο όλη την διαδικασία , η οποία μεταφέρεται και στο ακροατήριο και από εκεί διαχέεται σε όλη την κοινωνία του Δήμου μας.
Αυτό θα το αλλάξουμε και δεσμεύομαι προσωπικά για αυτό.

Οι 10 άξονες είναι :

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ
ΥΓΕΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Πρωταρχικό και κύριο ρόλο στο πρόγραμμά του συνδυασμού μας θα έχει :

1. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία η τουριστική δραστηριότητα διογκώνεται ως οικονομικό ,κοινωνικό και πολιτισμικό φαινόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο με ρυθμούς 6% ετησίως που αναμένεται να συνεχισθούν μεσοπρόθεσμα.
Οι αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια τουριστική αγορά έχουν άμεσα αποτελέσματα στα χαρακτηριστικά, τον τρόπο διάθεσης και τις απαιτήσεις για τη διαμόρφωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαιτέρα του νέου δήμου μας.

Εξετάζοντας σήμερα τη θέση του δήμου μας γενικά διαπιστώνουμε:
− τη μικρή απήχηση του δήμου μας κυρίως στη ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης.
− τη επικράτηση φτηνού μαζικού τουρισμού και τη περιορισμένη έως ανύπαρκτη ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού.
− τις ελλείψεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές καθώς και οι δυσλειτουργίες (κυκλοφοριακή συμφόρηση, έλλειψη χώρων στάθμευσης κ.λπ.) , με την παρεπόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
• Όλες οι σκέψεις και οι προτάσεις για τον τουρισμό πρέπει να συνδιαμορφώνονται σε νέο διευρυμένο οργανισμό στα πρότυπα CVB άλλων πόλεων της Ελλάδος ή και του εξωτερικού, ο οποίος θα αποτελεί μετεξέλιξη της αρμόδιας επιτροπής τουρισμού, ώστε να χαράξει και να προωθήσει μια ενιαία τουριστική πολιτική για το νέο Δήμο
• Οι προτάσεις αυτής της επιτροπής θα αποτελέσουν τον μπούσουλα για το τουριστικό μέλλον του νέου Δήμου μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι το σύνολο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας (πολιτισμικό κεφάλαιο, κλίμα, θερμαλισμoς, μήκος και ποιότητα των ακτών, φυσικό περιβάλλον, ποικιλία και έντονη εναλλαγή ή της μορφής και του είδους των φυσικών πόρων, κτλ), τον καθιστούν ιδιαίτερο στον τουριστικό χάρτη ως προς τις δυνατότητες ανάπτυξης των περισσοτέρων από τις σύγχρονες μορφές τουρισμού και μάλιστα υψηλών απαιτήσεων.

2. ΠΑΙΔΕΙΑ

• Κτιριακό: α) κατασκευή λυκείου στο Λειβαδάκι καθώς και άλλων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών για όλους τους δημότες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης .
• Στήριξη καινοτόμων προγραμμάτων για ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
• Ουσιαστική λειτουργία των θεσμικών οργάνων.
• Σχολική Επιτροπή και Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο.
• Καθαριότητα σχολικών χώρων.
• Ασφάλεια μαθητών και κτιρίων. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούν μαθήματα μικροί μαθητές του Δημοτικού σε υπόγεια δίπλα σε καυστήρες καλοριφέρ. Πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι ασφαλείς χώροι.

3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σε αυτό τον τομέα θα μπορέσουν να χωρέσουν πολλά σήμερα δεν μπορούμε να αναλύσουμε σε βάθος όλες τις προτάσεις πάνω σε αυτό τον τομέα θα πούμε τουλάχιστον σήμερα αυτά που πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν καταλυτικά την εικόνα της περιοχής :

• Επείγει η αγορά κτήματος ΔΙΦΩΝΗ
• Επέκταση βιολογικού στο Λιβαδάκι
• Ολοκλήρωση και λειτουργία του βιολογικού άμεσα καθαρισμού στους Αγίους Θεοδώρους
• Εφαρμογή σχεδίου στην περιοχή Λιβαδάκι που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής.
• Έγκριση των δύο ΓΠΣ Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων
• Χώροι πάρκιν: σε πρώτη φάση πρέπει να κατασκευαστεί στο υπάρχον δημοτικό πάρκιν της οδού Οικονόμου δεύτερος ή και περισσότεροι όροφοι για την πλήρη αξιοποίησή του και άμεση διαφήμιση του υπάρχοντος πάρκιν πίσω από την Λέσχη Αξιωματικών .
• Μελέτη για τη γεωθερμική αξιοποίηση των πηγών στους Αγ. Θεοδώ-ρους
• Επίσπευση διαδικασιών για δημοπράτηση της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Περαχώρας - Λ. Βουλιαγμένης και αξιοποίηση αυτής της μοναδικής ανά το πανελλήνιο λίμνης
• Επανεκτίμηση των δραστηριοτήτων που πρέπει να γίνονται στο συνεδριακό κέντρο αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει ανενεργό
• Συνεργασία με ΑΕΔΙΚ για ενεργό συμμετοχή του νέου Δήμου στην εκμετάλλευση της Διώρυγας
• Άμεση επιτέλους οριοθέτηση των ρεμμάτων που διασχίζουν την πόλη μας δεν είναι δυνατόν να είμαστε στο 2010 και αυτό το ζήτημα να μην έχει λυθεί ακόμα .
• Παραλιακός πεζόδρομος Λουτρακίου
• ΜΑΡΙΝΑ: Ας γίνει μια τελευταία σοβαρή προσπάθεια για να δούμε όλες τις παραμέτρους από την αρχή.
Να σταματήσουμε όλοι να είμαστε υποκριτές και να εθελοτυφλούμε.
Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα εξαντλή-σουμε όλα τα περιθώρια σε κοινή συνεργασία CLUB HOTΕL, ΔΗΜΟΣ και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και, επί τέλους, να γνωστοποιήσουμε στο αρμόδιο υπουργείο τις συμβατικές υποχρεώσεις και ευθύνες που έχει η CLUB HOTEL έναντι του Ελληνικού Δημοσίου σε μια εποχή, που δεν μπορεί να χάνονται τέτοιες επενδύσεις, με όχι και τόσο σοβαρά επιχειρήματα θα έλεγα, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση. Αυτό το λέω γιατί αν το ΚΑΣ ήθελε να προστατέψει την αρχαία Δίολκο από την κατασκευή της μαρίνας θα έπρεπε να απαγορεύσει και τον διάπλου της διώρυγας από τα 14.000 καράβια που ετησίως διέρχονται από την διώρυγα. Αν αυτές οι συζητήσεις μέσα σε διάστημα 12 μηνών δεν έχουν αποτέλεσμα και επιμείνουν αρνητικά εμείς θα διεκδικήσουμε την κατασκευή άμεσα ,ανάλογου προϋπολογισμού έργα, όπως την κατασκευή θαλασσίου πάρκου, θεματικών πάρκων, παραλιακού πεζόδρομου, αξιοποίηση αυτού του υπέροχου όγκου των Γερανείων έργα - πυλώνες για την ουσιαστική επί 12μήνου προσέλκυση τουριστών στο Δήμο μας και φυσικά δεν μιλάμε επουδενί λόγο για νέο υδροθεραπευτήριο στην πόλη μας .
Και, δοθείσης αυτής της αναφοράς περί μαρίνας, θέλω να γνωρίζετε ότι ο Δήμος Αγ. Θεοδώρων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα επίσης εξέχοντα τουριστικό προορισμό, αφού διαθέτει σημαντικό μέτωπο στην πεντακάθαρη εδώ και πολλά χρόνια θάλασσα του Σαρωνικού και μπορεί κάλλιστα με την κατασκευή ενός ανάλογου θεματικού πάρκου να κρατήσει επί μακρό χρονικό διάστημα το τουριστικό ρεύμα που έρχεται από την Αθήνα. Θέλω να πω δηλ. ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τους Αγίους Θεοδώρους μόνο ως βιομηχανική περιοχή, η οποία και σαφώς παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά θέλω, με την ανάλογη διαφημιστική καμπάνια, να ξεπεράσει η περιοχή την ταύτισή της με συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

4. ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Απόλυτη προστασία του, αφού πρώτα έλθει σε γνώση μας η μελέτη διαχείρισης του υδροφόρου και μέριμνα για τις υπάρχουσες κατοικίες, οι οποίες υπάρχουν σήμερα στην περιοχή του Υδροφόρου και οι οποίες, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ενώ αγοράζουν νερό από τα βυτιοφόρα με ακριβή τιμολόγηση, αυτό δεν εισέρχεται μετά την κατανάλωση σε στεγανούς βόθρους αλλά σε απορροφητικούς βόθρους.
Αυτό πρέπει να το δούμε σοβαρά και να μην εθελοτυφλούμε.

5. ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ

• Θα πρέπει εξάπαντος να εξασφαλισθεί μόνιμος ιατρός στην Περαχώρα σε συνεργασια με το Νοσοκομείο.
• Να παλέψουμε για δημιουργία πολυιατρείο ή Κ.Υ Αγίων Θεοδώρων με στελέχωση από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων . Δεν νοείται μια πόλη με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων το καλοκαίρι, να στερείται αυτού του αγαθού.
• Αναβάθμιση Κ.Υ Λουτρακίου με νέες ειδικότητες και νέο προσωπικό.
• Να παλέψουμε για να γίνει το ΙΚΑ Λουτρακίου αυτόνομη μονάδα κι όχι παράρτημα της Κορίνθου.
• Είναι απαράδεκτο μια πόλη σαν το Λουτράκι με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους το καλοκαίρι και 20.000 μόνιμους, να μην έχει αυτόνομο ΙΚΑ. Είναι εξευτελιστικό να θεωρούμε τους ασθενείς, και δη τις μεγαλύτερες ηλικίες, ως κατοίκους απολίτιστης αφρικανικής χώρας που σηκώνονται από τις 3.00-4.00 το πρωί για να πάρουν σειρά προτεραιότητας.
• Διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων και στα σχολεία υπό την αιγίδα του Δήμου με θέμα τη μεγάλη μάστιγα των ναρκωτικών που κλείνει σπίτια και διαλύει οικογένειες
• Συνεχής ενημέρωση των κατοίκων με ενημερωτικά φυλλάδια μέσω των λογαριασμών νερού για την πρόληψη και ένα παιδί να σώσουμε θα το θεωρήσουμε επιτυχία.

6. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

- Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον υδροφόρο: τεννις, μπασκετ, βολλει , ποδόσφαιρο κλπ
- διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών γεγονότων ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να παραμένει ενεργό ένα κομμάτι του τουρισμού που έχει να κάνει με τον αθλητισμό και να υπάρχει συνεχής ζωή στην πόλη μας. Ο Δήμος έχει άλλωστε την εμπειρία από ανάλογα γεγονότα και μπορεί να εκμεταλευθεί στο έπακρο όλες τις εγκαταστάσεις που λειτουργούν σήμερα στον Δήμο μας
7. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η βιώσιμη ανάπτυξη έχει οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις και αποτελεί ένα από τους πρωταρχικούς σκοπούς του Συνδυασμού μας.
Η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα είναι έννοιες που ενισχύουν η μια την άλλη.
Σήμερα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που ζούμε η ενίσχυση της βιομηχανικής βιώσιμης ανάπτυξης , είναι μείζονος στρατηγικής σημασίας στόχος που πρέπει να κατευθύνει τη βασική μας σκέψη.
Περιλαμβάνει τρεις διαστάσεις:
   Την προστασία του περιβάλλοντος,
   Την κοινωνική ισότητα και συνοχή, και,
   Την οικονομική ευημερία.
Η βιομηχανία έχει άμεση σχέση με τις ανωτέρω διαστάσεις.
Έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, απορροφά ένα μεγάλο μέρος της απασχόλησης και η εξέλιξή της επηρεάζει την κοινωνική συνοχή, ενώ αποτελεί βασική συνιστώσα της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας

Στα γεωγραφικά όρια του νέου δήμου μας, είναι χωροθετημενες οι πλέον σημαντικές βιομηχανικές επιχειρήσεις του νομού μας .
Αυτό το γεγονός προσδίδει αυξημένο καθήκον στη νέα δημοτική αρχή, στο οποίο και καλούμεθα να ανταποκριθούμε.
Κανείς πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η βιομηχανική ανάπτυξη αποτελεί το σημαντικότερο ίσως σκαλί που οδηγεί σε πρόοδο και ευημερία.
Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει της προσοχής ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα από τα κύρια σημεία, στα οποία εστιάζεται η προσοχή των πολιτών, και περιβαλλοντικών οργανώσεων .
Eχουν δε συχνά στο παρελθόν αποδοθεί στη βιομηχανία ευθύνες για περιβαλλοντικά προβλήματα, πολλές φορές ομως, πολύ περισσότερα από όσα πραγματικά δημιουργεί.
Εξίσου όμως σημαντική με το περιβάλλον είναι και η οικονομική ανάπτυξη του νέου δήμου, δεδομένου ότι αυτη συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτων.

Η πολιτική μας για τη Βιομηχανία και τη Αειφόρο Ανάπτυξη και τη Επιχειρηματικοτητα θα έχει ως κύριους στόχους :

  •  Την προστασία του Περιβάλλοντος

  •  Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας καθώς και του ευρύτερου οικονομικού    ρόλου της.

  •  Την ενίσχυση της βιομηχανικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης γης για την κάλυψη των αναγκών, για ανάπτυξη νέων βιομηχανικών μονάδων και για μετεγκατάσταση υφισταμένων, καθώς και μέτρων για τον μετασχηματισμό μονάδων στην θέση τους.

  •  Την αποφυγή ρυθμίσεων και δράσεων που δεν λαμβάνουν υπόψη την εφικτότητα υλοποίησης ή τις δευτερογενείς επιπτώσεις σε άλλα πεδία.

  •  Τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και

  •  Την αναβάθμιση των επιχειρηματικών υποδομών συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος
Η προσπάθεια μας θα είναι να επιτευχθεί ένα πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, χωρίς αυτό να περιορίζει τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών
να αναπτυχθούν και αυτές με γνώμονα τις δικές τους προτεραιότητες
Η ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της τοπικής βιομηχανίας, θα πρέπει να γίνεται με σύγχρονους όρους, που διευκολύνουν και ενθαρρύνουν τον επιχειρηματία, σέβονται την τοπική κοινωνία και προστατεύουν το περιβάλλον

8. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

• Δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σ’ όλα τα δημόσια κτίρια, ή τουλάχιστον αυτών που έχουν την κατάλληλη επιφάνεια, για πλήρη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας
• Δυστυχώς στην πατρίδα μας τα φυσικά αγαθά που έχουμε σε μεγάλη επάρκεια, τον ήλιο και τον αέρα, δεν τα έχουμε μέχρι στιγμής εκμεταλλευθεί όπως πρέπει.
• Μεγαλύτερη προσοχή στην καθαριότητα των θαλασσών και των παράλιων του Δήμου μας, συνεχής και επιμελής έλεγχος.
• συνεχής ενημέρωση των πολιτών με φυλλάδια για την ανακύκλωση αλλά και φροντίδα για το περιβάλλον.
• Εχω ξαναπεί ότι όσοι οδοκαθαριστές και να υπάρχουν αν δεν υπάρξει συνείδηση δική μας να μην μολύνουμε το περιβάλλον δεν θα διορθωθούν πολλά πράγματα .
• Συνέχιση της σημαντικής πρωτοβουλίας για την ανακύκλωση, κάπου φαίνεται ότι ενώ ξεκινήσαμε θετικά μείναμε στάσιμοι ,απαιτείται συνεχής ενημέρωση για να γίνει βίωμα και καθημερινή αντίληψη των συμπολιτών μας ,επέκταση του μέτρου και στους Αγίους Θεοδώρους .

9. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα πρέπει την περίοδο αυτή, παρά τις οικονομικές δυσκολίες να ενισχύσουμε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νέου Δήμου. Δεν πρέπει φορείς πολιτισμού να μείνουν πίσω. Τα οικονομικά σίγουρα κάποια στιγμή θα φτιάξουν με σωστή και έντιμη διαχείρηση.Αν όμως χάσουμε την ταυτότητά μας, θα σβήσουμε ως έθνος, και αυτό δυστυχώς δεν έχει επιστροφή.
Δεν μπορεί δηλ. να μην ενισχύσουμε τον πολιτιστικό σύλλογο Αγ. Θεοδώρων, που αριθμεί 14 τμήματα και 800 μέλη.
• προσπάθεια κατασκευής του αρχαιολογικού μουσείου Περαχώρας
• ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ΗΡΑΙΟΥ.
• Άμεση περιτοίχιση και προστασία του αρχαιολογικού χώρου στο Καρμπουνάρι σε συνεργασία με την Αρχαιολογία
• Συνέχεια της επιτυχημένης προσπάθειας που γίνεται τώρα από τον Μιχάλη Δρίτσα για την αναβάθμιση όλων των μουσικών και χορευτικών τμημάτων του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου και συνέχιση της επιτυχημένης επαγγελματικής παιδικής σκηνής.
• Καθιέρωση τριήμερου φεστιβάλ νερού δεν μπορεί να γίνονται φεστιβάλ για την αγκινάρα και την σαρδέλα και να μην κάνουμε εμείς φεστιβάλ για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης
• Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έρθει η σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στο Λουτράκι

10. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Δημιουργία σχολής γονέων, ένας σημαντικός θεσμός που λειτούργησε άριστα 7 χρόνια στην Νομ.Αυτοδιοίκηση.
• Βραβεύσεις μαθητών. Επιβραβεύουμε την γνώση , με σημαντικά οικονομικά και όχι μόνο έπαθλα
• Ενίσχυση απόρων οικογενειών σε συνεργασία με την εκκλησία
• Δημιουργία δημοτικού παντοπωλείου και φαρμακείου για τους μη έχοντες της πόλης μας .
• Καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των υπαλλήλων του Δήμου. Είναι απαράδεκτο 5 χρόνια τώρα πάνω από 20 άνθρωποι να βρίσκονται και να εργάζονται σε υπόγεια. Είναι αδιανόητο να χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει ο πολίτης πολλές φορές δεκάδες σκαλοπάτια για την χρέωση ή την υπογραφή κάποιου προϊστάμενου, όταν συστεγάζονται όλες σχεδόν οι υπηρεσίες εντός του Δημαρχείου.
• Η όλη δράση μας πρέπει να μας οδηγήσει περισσότερο αυτή την περίοδο στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών, στην δημιουργία τέτοιων συνθηκών, ώστε συμπολίτες μας να μην νοιώθουν ξένοι στην ίδια τους την πόλη και να μην νοιώθουν ότι ζουν σε διαφορετικό κόσμο ενώ ζουν συναναστρέφονται , συναλλάσσονται με όλους τους υπολοίπους, πρέπει να τους κάνουμε συνομιλητές και συνδιαμορφωτές σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν .
• Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αυτή την περίοδο αφού επεξεργασθούμε τα πλήρη στοιχεία των οικονομικών του Δήμου να μειώσουμε τις καταναλωτικές δαπάνες του Δήμου και να ενισχύσουμε τους άνεργους με ένα ποσό συμπληρωματικό του επιδόματος ανεργίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ .

Φίλες και φίλοι

Θέλω να γνωρίζετε ότι πρόταση του συνδυασμού μας είναι ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, δίνοντας έτσι το στίγμα το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε την πραγματική συνένωση.

Κλείνοντας θέλω, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι μέσ’ απ’ την καρδιά μου για την παρουσία σας, να πω και κάτι προσωπικό. Στο ξεκίνημα αυτής της ωραίας προσπάθειας θέλω όχι απλά από υποχρέωση αλλά από απέραντη αγάπη και βαθιά ευγνωμοσύνη, να αποτίσω τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής σ’ αυτούς που με στήριξαν και συνεχίζουν να μου δίνουν δύναμη. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την στήριξη που μου δίνει όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα στο πρόσωπο της μητέρας μου.
Να ευχαριστήσω τον Λάκη Παπαφωτίου, που με στήριξε στα πρώτα μου επαγγελματικά και πολιτικά βήματα, τον Νομάρχη Νίκο Ταγαρά που με τίμησε δύο φορές με την θέση του Αντινομάρχη Κορινθίας, όπως και τον Αρχιμανδρίτη Αγάπιο Δρίτσα, τον πνευματικό μου δάσκαλο, έναν πεφωτι-σμένο πνευματικό άνθρωπο που με έμαθε να ζω με την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον τέλος θα πρεπει να ευχαριστήσω
Τους 5.000 περίπου ψηφοφόρους απ’ όλη την Κορινθία εξ αυτών 3000 περίπου από τον Δήμο μας που με τίμησαν για δυο συνεχείς τετραετίες.

  
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ μας :
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ έχει όραμα και σκοπό την γρήγορη και ομαλή συνένωση των δύο τοπικών κοινωνιών, το πιστεύουμε ότι είμαστε ένας Δήμος, τον συμπεριλάβαμε στο έμβλημα μας και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να το πετύχουμε.
Δυο δήμοι , μια ιστορία και τώρα κοινή προσπάθεια προόδου και ευημερίας.

Με σύνθημά μας την ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ και ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τον συνάνθρωπο ,ξεκινάμε αυτό το ταξίδι, με ένα προορισμό:
Να πετύχουμε να οδηγήσουμε τον νέο Δήμο μας πιο ψηλά και πιο γρήγορα στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης .
Στο υπέροχο αυτό ταξίδι φίλες και φίλοι σας θέλουμε όλους συνεπιβάτες μας.
                          
Σας ευχαριστώ