Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θέσεις του συνδυασμού «ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ- ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29-9-11

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 29-9-11
Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Γιώργος Πετρίτσης αναφέρθηκε στα πιο κάτω ζητήματα :
1.          Στο θέμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου
“Καθόσον είναι γνωστό ότι εκτός του κολυμβητικού τμήματος του ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ έχει συσταθεί και ο νέος  αθλητικός σύλλογος ΝΟΛΑΘ ( Ναυταθλητικός όμιλος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων) και στον οποίο προπονούνται, στην κολύμβηση, πάνω από 70 παιδιά.
Επειδή γνωρίζουμε να έχει συμφωνηθεί  ότι οι δύο σύλλογοι θα εξυπηρετούνται μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου  στις εγκαταστάσεις της SPORT CUMP, και έπειτα θα συνεχίσουν να  προπονούνται στο κολυμβητήριο, θέλω να με ενημερώσετε Ποια είναι η πορεία όσον αφορά την τελική άδεια λειτουργίας του κολυμβητήριου και τι μέλλει  γενέσθαι με τα παιδία αυτά εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
Υπάρχει μεγάλη αγωνία τόσο από τα παιδιά αλλά και από τους γονείς για το θέμα αυτό και πρέπει να γνωρίζουν τι θα κάνουν σε ένα μήνα.»
2. Στο θέμα του νέου Λυκείου
«Κε δήμαρχε επειδή παρευρεθήκατε στον Αγιασμό του Λυκείου και σίγουρα ακούσατε τα όσα είπε ο Διευθυντής κος Σκορδιλάκης ενημερώστε μας  τι γίνεται με αυτό το θέμα.
Πρέπει να βρεθεί επειγόντως λύση για να μπορέσουμε  κάποια στιγμή να δημοπρατήσουμε την κατασκευή του Λυκείου.
Είναι ορισμένα πράγματα και ζητήματα που είναι επείγοντα και δεν παίρνουν αναβολή για το μέλλον.
Εκτιμώ ότι εκεί πρέπει να δώσετε το βάρος για να έχετε εσείς και οι συνεργάτες σας το επιθυμητό αποτέλεσμα.»
3. Ζήτησε ενημέρωση όσον αφορά την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε καθόσον τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας της επιχείρησης.
4. Στο θέμα της απουσίας του Δήμου μας από την πανελλήνια έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
«Θεωρώ πολύ  ατυχή την μη παρουσία του Δήμου μας με περίπτερο στη  έκθεση  του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
Παρά τα αντίθετα λεχθέντα από εσάς κε δήμαρχε  στην επίσκεψη του προέδρου κου Νανόπουλου  στην Λουτράκι Α.Ε, και ενώ προσωπικά σας ρώτησα στο συμβούλιο της ΔΑΕΤ  εσείς μου είπατε ότι το έχετε ρυθμίσει το θέμα και θα υπάρχει περίπτερο του δήμου μας στην έκθεση.
Ειλικρινά πλέον δεν μπορώ να καταλάβω πως  δημιουργείται μια εικόνα αποξένωσης του Δήμου μας τόσο σε σχέσεις με τους  θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας όσο και  από όλες τις πηγές που θα μπορούσαν να προβάλουν το δήμο μας.
Η προβολή για το ΣΠΑ, το ΝΕΡΟ, το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, αλλά ακόμα και την νέα σημαντική προσπάθεια που κάνετε  για την απευθείας αναμετάδοση μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ της ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ είναι θέματα που τραβούν και προσελκύουν τον κόσμο να σταματήσει σε ένα περίπτερο.
Και όμως για άλλη μια φορά κυρίες και κύριοι παραμείναμε ξένοι  από αυτή την διαδικασία
Σας είχα πει και παλαιότερα ότι οδηγείτε το δήμο μας σε απομόνωση που μόνο καλό δεν μπορεί να κάνει και  με την συνεχιζόμενη συμπεριφορά σας δυστυχώς επαληθεύομαι για μια ακόμα φορά.»
 
Και στα 4 θέματα που έθεσε ο επικεφαλής ο Δήμαρχος δεν απάντησε
 
 
 Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Φίλης αναφέρθηκε  στα κάτωθι ζητήματα:
·        Στην άθλια εικόνα που παρουσίασε η πόλη του Λουτρακίου τους καλοκαιρινούς μήνες από το κυκλοφοριακό χάος της κεντρικής λεωφόρου, από την παντελή έλλειψη κανονισμού για τις ώρες  τροφοδοσίας των καταστημάτων.
·        Στη μη λειτουργία του site του Δήμου μας.
·        Το θέμα ότι τα οχήματα που παρέλαβε ο δήμος μας από το ΤΕΟ  δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει και πως 2 από αυτά πήγαν  τελικά σε άλλο δήμο του νομού μας.
·        Στο θέμα λειτουργίας της σχολής χορού   καθόσον ο Σεπτέμβριος τελειώνει και το τμήμα δεν λειτουργεί.
·        Στο θέμα ύπαρξης πολλών επικίνδυνων   λακκουβών σε κεντρικά και πολυσύχναστα μέρη που έχουν δημιουργήσει ατυχήματα και εκτίμησε ότι μπορεί να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα αν δεν  επιδιορθωθούν άμεσα.
·        Στο θέμα του  επιχειρησιακού  σχεδίου που θα  έπρεπε να είχε επεξεργασθεί ο δήμος μας και είναι σε θέση να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο καθόσον οι προθεσμίες τρέχουν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
                             Εκ του Γραφείου Τύπου