Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για το έτος 2012


Εισήγηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για το έτος 2012
Από τον επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Γιώργο Πετρίτση

«Κε Πρόεδρε κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κε δήμαρχε,  η  έγκριση του τεχνικού προγράμματος μαζί με την έγκριση του προϋπολογισμού είναι ίσως οι κορυφαίες  στιγμές στην πορεία του δημοτικού συμβουλίου.
Το τεχνικό πρόγραμμα δείχνει τον προσανατολισμό της εκάστοτε πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής για το που θέλει να οδηγήσει και με ποια εργαλεία τον τόπο μπροστά.
Το φετινό πρόγραμμα είναι μια παλαιά κόπια του περσινού τεχνικού προγράμματος αφού τα νέα έργα είναι πολύ λίγα με μικρό έως ελάχιστο πολλές φορές προϋπολογισμό αλλά και αυτά δείχνουν το στίγμα της πορείας που θέλει να οδηγήσει η δημοτική πλειοψηφία τον Δήμο.

Και έρχομαι στο τελικό πρόγραμμα που έχετε φέρει :
Κε πρόεδρε αναλύοντας  προσεκτικά το τεχνικό πρόγραμμα διαπίστωσα τα κατωτέρω :
·        Για συνεχιζόμενα έργα υπάρχουν σε όλο το Δήμο 12.121.566  ευρώ
·        Για νέα έργα υπάρχουν  2.250.020  ευρώ
·        Για τον πρώην Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας μαζί με τις κοινότητες Πισσίων και Ισθμίας αντιστοιχούν 1.432.320   
·        Για τον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων αντιστοιχούν   817.700 ευρώ
·        Για την συντήρηση του δημοτικού και αγροτικού δικτύου, καθώς και για αναπλάσεις Κ.Χ και επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού δίνεται το  ποσόν του  1.110.000  ευρώ δηλαδή το  49 % του συνολικού προϋπολογισμού.
·        200.000  δίνονται για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου.  Δηλαδή   έχουμε βρει τη λύση ώστε  να αξιοποιήσουμε  το συνεδριακό κέντρο και να το καταστήσουμε προσοδοφόρο για το δήμο και το μόνο που του έλειπε ήταν  το κερασάκι στην τούρτα (δηλαδή η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου) .
·        η εισήγηση για 1000 ευρώ στην  ανάπλαση του πάρκου δεξαμενής πιστεύω ότι είναι λανθασμένη  και απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα
·        Για ποιο λόγο να  δοθούν 24.600 στην μελέτη αξιοποίησης του αλσυλίου  ΛΙΑΝΤΡΟ στους  Αγίους Θεοδώρους,  όταν εκτιμώ ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν όλη την δυνατότητα να προβούν σε μια τέτοια μελέτη έχοντας όλες τις αποτυπώσεις στα χέρια τους, όπως και την μελέτη ολοκλήρωσης του θεάτρου Νότη Περιγιάλη.
·        Η μελέτη για  βιοκλιματικές αναβαθμίσεις πεζοδρομίων και οδών θεωρώ ότι αυτή την εποχή είναι εξεζητημένη όταν την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων την απασχολούν πολύ περισσότερα προβλήματα.
·        αν πιστεύατε πραγματικά  κε Δήμαρχε, στην ανάπτυξη του τουρισμού και αυτά που λέγατε στην εκδήλωση για την παραχώρηση των δύο κτιρίων από τον ΕΟΤ τότε θα ήσασταν πιο προσεκτικός  και δεν θα βάζατε  το «μυθικό» ποσόν των 1000 ευρώ για την μελέτη και αξιοποίηση των φυσικών λουτρών.
·        επίσης πρέπει κάποτε  να σοβαρευτούμε και να πούμε στον κόσμο ότι σοβαρές μελέτες για μεγάλα έργα δεν γίνονται με 5 και 10 χιλιάδες ευρώ άρα και που τα βάζετε άδικος κόπος είναι και γίνεται για τις εντυπώσεις. (βλέπε μελέτη  κυκλοφοριακών ρυθμίσεων 1000 ευρώ, μελέτη ανάπλασης περιοχής Γκράβας και Κολωνακίου 10.000 ευρώ, μελέτη ανάπλασης παραλιακής ζώνης  από Ηλέκτρα μέχρι  Άγιο Ανδρέα κλπ).

Δηλαδή το 50% του ελάχιστου  έστω  προϋπολογισμού για νέα έργα το δίνετε   για κάτι που εμείς τουλάχιστον, αλλά νομίζω και εσείς  καταδικάσαμε προεκλογικά και έχει να κάνει με ασφαλτοστρώσεις, φωτισμούς, αναπλάσεις  και έργα που δυστυχώς έχουν καλλιεργήσει την πελατειακή σχέση δημοτικής αρχής και πολίτη.
Σας είπα και πέρυσι ότι ακολουθείτε δυστυχώς  την ίδια ακριβώς πολιτική με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, φαίνεται ότι τις βρήκατε επιτυχημένες για να θέλετε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο.

Κύριοι  συνάδελφοι για να μην παρεξηγούμε, δεν διαφωνώ με κανένα από τα ανωτέρω έργα καθόσον όλα βοηθούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των διαφόρων περιοχών  πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχουν  άλλες προτεραιότητες.

Κύριοι της δημοτική αρχής
1. αγνοήσατε επιδειχτικά τον περιφερειακό δρόμο.
  πρέπει να βρεθεί λύση για να αναπνεύσει κυκλοφοριακά το Λουτράκι .
2. δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για παρκιν στο Λουτράκι φαίνεται και αυτό το πρόβλημα εξαφανίσθηκε από το Λουτράκι  ως δια μαγείας.
3. δεν υπάρχει το παραμικρό για τον τουρισμό έστω ένα περίπτερο στον Ισθμό για ενημέρωση των επισκεπτών.

Εμείς ως αντιπολίτευση δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία  πλειοδοσίας έργων για να ακουστεί στην κοινή γνώμη ότι θα προτείνουμε τα πάντα χωρίς όμως στην ουσία κανένα αντίκρισμα.

Προτείνουμε ορισμένα πολύ περιορισμένα σε αριθμό   αναγκαία  έργα
Έχω στην διάθεση σας τις προτάσεις του συνδυασμού μας για το τεχνικό πρόγραμμα  και οι οποίες είναι :


ΛΟΥΤΡΑΚΙ-  ΠΕΡΑΧΩΡΑ
1.        Ολοκλήρωση περιφερειακού δρόμου  Λουτρακίου.
2.        Μελέτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάδειξη του Ισθμού.
3.        Άμεση ολοκλήρωση μελετών για ολοκλήρωση του ΓΠΣ.
4.        Αναβάθμιση του πάρκου δεξαμενής και του παραλιακού πάρκου  με νέες όμορφες πλακοστρώσεις, νέα φωτιστικά σώματα που εξοικονομούν με ενέργεια.
5.        Μελέτη για την ανακαίνιση – επαναχρωματισμός όλων των παλαιών πολυκατοικιών από την Ελ. Βενιζέλου   και προς την παραλία στο Λουτράκι  μετά από ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική πρόταση και σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών και ειδικότερα στις τυφλές πλευρές των οικοδομών.
6.        Διάνοιξη όλων των οδών που προβλέπονται  στο σχέδιο  του   1967 (Καραισκάκη- Ιβύκου - Αιγαίου κλπ).  
7.        Ψηφιοποίηση του πολεοδομικού αρχείου και μεταφορά του, από το αρχείο της Κορίνθου, στο Δήμο μας αρχικά για το πρώην Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας  και όταν πολεοδομικά έρθουν οι αρμοδιότητες των δημοτικών διαμερισμάτων στο Λουτράκι τότε και των υπολοίπων περιοχών.
8.        Ολοκλήρωση Πνευματικού κέντρου Περαχώρας .
9.        Ολοκλήρωση διαδικασιών έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της Περαχώρας.


ΠΙΣΙΑ –ΣΧΟΙΝΟΣ
1.    Άμεση διαδικασία για νέες γεωτρήσεις  στα Πίσια για την ύδρευση της περιοχής του Σχίνου (αυτό μπορεί να ενταχθεί στην ΔΕΥΑΛΠ). 
2.  Σύνταξη μελέτης για την παραλία Αλμύρας και Αγίας Σωτήρα.
3.   Δημιουργία πεζοδρομίων στους κύριους δρόμους της περιοχής του Σχίνου.

4.    Άμεση διάνοιξη οδών για πρόσβαση στις παραλίες του Σχοίνου. 


ΙΣΘΜΙΑ – ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ
1. Ολοκλήρωση της μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό και άμεση χρηματοδότηση του για την κατασκευή  από προγράμματα ΕΣΠΑ.
2. Ολοκλήρωση της κατασκευής πλατείας  στο Καλαμάκι.
3. Ολοκλήρωση μελέτης αλιευτικού καταφυγίου.
4. Αντιπλημμυρικά έργα και  μελέτη για την  απορροή  όμβριων στο κεντρικό δρόμο  στην  Κυρά Βρύση

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

1. Ολοκλήρωση μελέτης του ΓΠΣ των Αγίων Θεοδώρων, χωρίς την έγκριση του οποίου καμία ουσιαστική ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί, οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες αλλά υπάρχει η σχετική υποδομή και γνώση για  να αντεπεξέλθουμε των δυσκολιών. Η έγκριση του ΓΠΣ θα ανοίξει τον δρόμο για το ξεκίνημα των πολεοδομικών μελετών  των οικισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις πολεοδόμησης, ώστε να φύγει από τους ιδιοκτήτες ο βραχνάς αυτός της ομηρίας που νοιώθουν  εδώ και πολλά χρόνια.
2. Η ολοκλήρωση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.
3. Ολοκλήρωση των κάθετων πεζοδρομήσεων από Μιλτ.Στάμου μέχρι Σαρωνικού.
4. Ολοκλήρωση μελέτης αλιευτικού καταφυγίου.
5.   Κατασκευή  ανασχετικών φραγμάτων για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. »

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 20-1-2012

Οι θέσεις του Γιώργου Πετρίτση επικεφαλή του συνδυασμού «ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

Κε. Δήμαρχε ,κε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου καλή χρονιά με υγεία και αγάπη στο καθένα προσωπικά και στην οικογένεια του.
Δυστυχώς όλοι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την χρονιά με θετικά σχόλια για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα αυτής της δημοτικής αρχής δεν μπορούν να τύχουν θετικών εκτιμήσεων.
Κε δήμαρχε τα περίμενα όλα από την προσπάθεια που καταβάλετε να επιδείξετε κάτι θετικό, που δυστυχώς για τον τόπο δεν έρχεται, αλλά να αναρτήσετε στο blog του συνδυασμού σας το θετικό σχόλιο μιας τοπικής εφημερίδας για το στολισμό της πόλης είναι θεωρώ το αποκορύφωμα της επικοινωνιακής και μόνο πολιτικής που ασκείτε ή μάλλον προσπαθείτε να ασκήσετε.

Αν πραγματικά νιώθετε υπερήφανος πως ήταν το Λουτράκι στολισμένο τα Χριστούγεννα, θυμίζω ότι η πόλη στολίστηκε στις 13-12-2011 χωρίς να υπάρχει πουθενά ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο, μια φάτνη, που να θυμίζει τη Θεία Γέννηση, ορθά ειπώθηκε από τον Κο Γκιώνη ότι η εικόνα της πόλης μας θύμιζε μουσουλμανικό χωριό. Αν πραγματικά νιώθετε υπερήφανος που άλλα τοπικά διαμερίσματα του δήμου μας έμειναν τελείως αστόλιστα. Αν πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι επιτυχία συνεχίστε στο ίδιο ρυθμό και του χρόνου να στολίσετε τον δήμο μετά την Πρωτοχρονιά.
Αν είστε ευχαριστημένος κε δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σας με τον θετικό σχολιασμό μιας τοπικής εφημερίδας δικαίωμα σας, τότε αυτό δείχνει πραγματικά ότι δεν σας ενδιαφέρει τίποτα μα τίποτα άλλο εκτός από την επικοινωνιακή προβολή σας.

Διαπιστώνω επίσης πάλι στο blog του συνδυασμού σας ότι αναρτήσατε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί μείωσης των τελών καθαριότητας κλπ, για να δείξετε το καλό σας πρόσωπο, ότι νοιάζεστε για το καλό των συμπολιτών μας, αυτό και αν δεν είναι επικοινωνιακή πολιτική.
Κύριοι έχει χαθεί η μπάλα στο δήμο και εσείς ψάχνετε μόνο επικοινωνιακά τρυκ για να μπορέσετε να δικαιολογήσετε την τεράστια ολιγωρία που έχετε επιδείξει όλο αυτό το χρόνο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του δήμου μας.
Ασχοληθείτε με τίποτα πιο παραγωγικό, κλείστε τα κομπιούτερ αφού ο ίδιος φωνασκείτε και λέτε ότι δεν σας αφορούν, ενεργοποιηθείτε γιατί ο χρόνος προσαρμογής που σας έδωσε η τοπική κοινωνία έχει περάσει ανεπιστρεπτί και απαιτούνται εδώ και τώρα αποτελέσματα.
Σταματήστε επιτέλους αυτή την άρνηση σας, στο να μην απαντάτε σχεδόν σε τίποτα από όσα ερωτά η αντιπολίτευση, ασχοληθείτε επιτέλους με τα σοβαρά θέματα, ζητείστε την γνώμη κάποιων πιο ειδικών, συνεργαστείτε με άτομα που έχουν εμπειρία και καταλάβετε ότι δεν τα ξέρετε όλα ούτε θα προλάβετε να τα μάθετε ποτέ.

Θα αναφερθώ κε πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε ορισμένα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε και θα το κάνω επειδή έχουν λάβει χώρα πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό στην εταιρεία εκτιμώντας ότι θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αυτά τα θέματα.
Θέτω επίσης τα πιο κάτω θέματα επειδή παρά το γεγονός ότι αυτά τα έχω υποβάλλει στο διοικητικό συμβούλιο δυστυχώς δεν απαντώνται ποτέ από τον κο δήμαρχο για τους δικούς του λόγους που κανένας τουλάχιστον από εμάς δεν γνωρίζει.
Αλλά επειδή η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε δεν είναι κάποια προσωπική επιχείρηση ή ένα δικό του μαγαζί για να κάνει από μόνος του ότι θέλει, αλλά αφορά όλον το δήμο και οι «πληροφορίες» λένε ότι έχει και διοικητικό συμβούλιο, το οποίο έπρεπε βέβαια να έχει τον πρωταρχικό ρόλο για την λήψη των αποφάσεων κάτι που δυστυχώς εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν συμβαίνει.
Θα πω ακριβώς ότι ανέφερα και χθες στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πρώτον για να ακουστεί και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που δεν είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου και περισσότερο για τα μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας για να τοποθετηθούν αν εγκρίνουν τελικά ή όχι τις ενέργειες του δημάρχου και δεύτερο επειδή ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση είναι αυτός που επιβάλλεται από τον κανονισμό ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ασκεί έλεγχο στην εκάστοτε δημοτική αρχή.
Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, παρακολουθώ μέσω τοπικών blogs, εφημερίδων και λοιπών μέσων ενημέρωσης, γεγονότα που διαδραματίζονται και αφορούν την λειτουργία και την διαχείριση της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.E.
Είναι λυπηρό για όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου να ενημερώνονται για τα πιο σοβαρά ίσως θέματα που έχουν ανακύψει στην 16ετη λειτουργία της εταιρείας με αυτό τον τρόπο.
Εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα, παραιτήσεις από το διαχειριστικό, αγωγές όλα στο σκοτάδι, μην τυχόν και ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, μην τυχόν και τα μέλη του Δ.Σ εκφράσουν μια άποψη αντίθετη με αυτά που εσείς θεωρείτε ορθά.
Δικηγόροι επί Δικηγόρων αμοιβές επί αμοιβών για θέματα τόσο σοβαρά και δυστυχώς τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένουν επιδεικτικά απών από όλα αυτά.
Είχα δηλώσει παλαιότερα και συνεχίζω να το δηλώνω ότι μόνο με την συνεργασία και την συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μπορούν να βρεθούν λύσεις και να προχωρήσουμε μπροστά.
Εσείς όμως κε δήμαρχε και αξιότιμα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ ακολουθείται μια εντελώς αντίθετη πορεία, μια πορεία που μόνο καλό στον τόπο δεν μπορεί να κάνει.
Πιο συγκεκριμένα κε πρόεδρε της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.E. θέλω να κάνω αναφορά στα κάτωθι ζητήματα, ορισμένα από τα οποία παρά το γεγονός ότι έχουν ξαναειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο απάντηση δεν έχουν λάβει από τον κο Δήμαρχο, όπως πάντα άλλωστε.

Έτσι λοιπόν θα ξαναθέσω αυτά τα ερωτήματα:

1. Πότε έλαβε απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για να παραιτηθούν τα 3 μέλη του διαχειριστικού συμβουλίου που είχαν ορισθεί με απόφαση του Δ.Σ (ή όπως εσείς αναφέρετε να απέχετε για αόριστο χρόνο από τα καθήκοντα σας) με συνέπεια να διακυβεύονται τα συμφέροντα της εταιρείας και αυτή την στιγμή να μην λειτουργεί το διαχειριστικό συμβούλιο της κοινοπραξίας. Για αυτό όμως το τόσο σημαντικό θέμα καμία απόφαση δεν ελήφθη από το Δ.Σ και θεωρώ ότι αυτή η ενέργεια είναι παράτυπη και σε καμία περίπτωση δεν την εγκρίνω.
Το ωραιότερο όλων σε αυτή την περίπτωση όμως είναι δύο γεγονότα:
Το πρώτο έχει να κάνει με την έντονη αντιπαράθεση που είχε ο κος Δήμαρχος με τους προηγούμενους δημάρχους Παύλου και Γκιώνη για το γεγονός ότι δεν παρευρίσκονταν στο διαχειριστικό συμβούλιο κατηγορώντας τους ευθέως για απεμπόληση των δικαιωμάτων της τότε ΔΑΕΤ από την κοινοπραξία, αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ο κ. δήμαρχος με ακόμα χειρότερο τρόπο απέχει των καθηκόντων του επ’αόριστο χωρίς να ερωτήσει καν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που τον διόρισε σε αυτή την θέση για να προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας.
Αν αυτό λέγεται διαφάνεια και όλα στο φως τότε πως είναι το σκοτάδι και όλα κάτω από το χαλί.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την λέξη παραίτηση που χρησιμοποίησα χθες στο υπόμνημα που κατέθεσα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η συγκεκριμένη λέξη είναι για τον κο Δήμαρχο κόκκινο πανί καθόσον λέει παντού με ιδιαίτερο στόμφο ότι τα μέλη ουδέποτε παραιτήθηκαν αλλά απέχουν επ’ αόριστο των καθηκόντων τους.
Και όμως στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ίδιος οΔήμαρχος και Πρόεδρος της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε έναντι της Club Hotel Casino αναφέρει ακούστε κύριοι τα εξής : ανεξαρτήτως των παραπάνω μετά τη δήλωση μη άσκησης των καθηκόντων (που επέχει θέση παραίτησης ) των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου ……
Καταλαβαίνετε όλοι λοιπόν που είναι η αλήθεια και που το ψέμα και προκαλώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι και δημοτικοί σύμβουλοι να με διαψεύσουν αν στην χθεσινή συνεδρίαση ο κος Δήμαρχος με ιδιαίτερη σφοδρότητα με επέκρινε για το γεγονός ότι αναφέρω την λέξη παραίτηση ενώ ο ίδιος το επικαλείται στην αίτηση του.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

2. Πότε έλαβε απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποστείλετε εξώδικη πρόσκληση προς τον διαχειριστή της κοινοπραξίας για να παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων της κοινοπραξίας και να απέχει ο διαχειριστής από κάθε πράξη διαχείρισης και εκπροσώπησης. Για την ανωτέρω ενέργεια ουδεμία απόφαση ελήφθη από το Δ.Σ ( και σε ερώτηση μέλους της αντιπολίτευσης προς τον κο Πρόεδρο είπε ότι δεν του απαντά αν στάλθηκε ή όχι εξώδικη πρόσκληση, λες και η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε είναι το μαγαζί του και δίνει αναφορά σε όποιον νομίζει αυτός) και την θεωρώ παράτυπη και πέρα από κάθε λογική.

3. Πότε έλαβε απόφαση το διοικητικό συμβούλιο ώστε στο δικόγραφο της αγωγής που καταθέσατε στις 30-12-2011 να παραιτηθείτε του δικογράφου της από 20-3-2008 αγωγής ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου για το ποσόν των 1.642.751 ευρώ με αποτέλεσμα να χαθεί, εφόσον έχει θετικό αποτέλεσμα η απόφαση του δικαστηρίου, ένα πολύ μεγάλο ποσόν από τους τόκους. Για την ανωτέρω ενέργεια ουδεμία απόφαση έλαβε το Δ.Σ και θεωρώ ότι αυτή η ενέργεια είναι παράτυπη.

4. Τέλος με ποια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο δικηγόρος κος Κονομόδης εισπράττει από την κοινοπραξία το ποσόν των 5000 ευρώ σε αντικατάσταση του κου Πέτρου, σε αντίθεση αυτών που είχε επικαλεστεί ο κος δήμαρχος παλιότερα (3-8-11) ότι η εταιρεία θα αναθέτει τις υποθέσεις της με σύμβαση έργου για κάθε υπόθεση ξεχωριστά, με δεδομένο ότι η γνωμάτευση Πέτρου αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου έλεγαν για εφαρμογή των διατάξεων του ΑΣΕΠ.

Αλλά για να το πάω και λίγο παρακάτω κε δήμαρχε πως εσείς από την μία πλευρά παρουσιάζεστε και θέλετε να περάσετε στον κόσμο ότι είστε ο άνθρωπος που έχει έρθει σε πλήρη σύγκρουση με τους διαχειριστές του CASINO και έχετε προσφύγει στα δικαστήρια κατηγορώντας τους συνεταίρους του δήμου μας για κακοδιαχείριση και από την άλλη να ζητάτε χωρίς καμία έγκριση του διοικητικού συμβουλίου να πληρώνει η κοινοπραξία τα λεφτά του εν λόγου δικηγόρου κε δήμαρχε ή θα ακολουθήσετε την πορεία μέχρι τέλους ή είναι εντελώς ανακόλουθο αυτό που κάνετε .
Καλώ δε λόγω της σοβαρότητας των άνω θεμάτων το Διοικητικό Συμβούλιο να συγκαλέσει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος έκτακτη γενική συνέλευση με αντικείμενο ημερήσιας διατάξεως όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα.


Κε δήμαρχε επειδή είμαστε στην αρχή της χρονιάς θέλω να εφιστήσω την προσοχή της δημοτικής αρχής ότι πολλά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας έχουν μείνει δραματικά πίσω και είπα και προηγουμένως ότι η υπομονή και ο χρόνος προσαρμογής για κάθε νέα δημοτική αρχή έχει τελείωσει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα του τόπου .
Επίσης θέλω να με ενημερώσετε:
• πότε ολοκληρώνονται οι μελέτες για το Λύκειο Λουτρακίου και πότε θα είναι έτοιμος ο φάκελος για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ.
• Το ΓΠΣ πάγωσε τελείως ή αναμένουμε κάποια εξέλιξη.
Ξέρετε κάτι κε δήμαρχε, σας το έχω επισημάνει ήδη πάμπολλες φορές, αν θέλετε ανάπτυξη με όρους που θα σέβονται το περιβάλλον, που δεν θα υπάρχει ασυδοσία και δεν θα υπάρχουν νέα soussaki μόνο και το τονίζω μόνο με εγκεκριμένο ΓΠΣ θα το πετύχουμε, πραγματικά πίστευα ότι και ως συνάδελφος μηχανικός θα ήταν ένα θέμα που θα το είχατε πιάσει από τα μαλλιά για να το λύσετε αλλά δυστυχώς προτιμάτε να εγκλωβίζεστε σε διάφορα ήσσονος σημασία ζητήματα για να χάνετε πολύτιμο χρόνο.
Καταλάβετε, έστω και τώρα, προσπαθήστε να αφήσετε το όνομα σας στην ιστορία του τόπου και όλοι να θυμούνται ότι επί των ημερών σας ολοκληρώθηκε ο πολεοδομικός σχεδιασμός.
• Με το κολυμβητήριο τι μελλει γενέσθαι, υπάρχει ελπίδα λειτουργίας ή θα ξεχάσουμε τελείως ότι υπάρχει.
• Θέλω να γνωρίζω τι γίνεται με το δρόμο Περαχώρας - Λίμνης Βουλιαγμένης και αν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ
• Με το γήπεδο της Περαχώρας αν υπάρχει κάποια εξέλιξη
• Με το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ αν υπάρχει κάποια εξέλιξη
• Με τον συμπαραστάτη του δημότη τι γίνεται.