Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 17-5-12

O επικεφαλής του συνδυασμού « ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ »  για το θέμα της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων  Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων - Κορινθίων και Βόχας - Βέλου για την εγκατάσταση αγωγού μεταφοράς λυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό Λουτρακίου – Κορίνθου  αναφέρθηκε :

«Είναι γνωστό ότι η ευρύτερη περιοχή Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου  – Βόχας είχε προβεί σε διαδικασίες για την δική του κατασκευή βιολογικού καθαρισμού με αποτέλεσμα την σχεδόν ολοκληρωμένη μελέτη και την προέγκριση χωροθέτησης  για την θέση που θα κατασκευαζόταν. Τι συνέβη τελικά και ματαιώθηκαν όλα αυτά και έρχεται τώρα η Βόχα και το Ζευγολατιό, κοινότητες  εκτός διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων, και μια περιοχή με χιλιάδες κατοικίες να θέλει να επεξεργάζονται τα λύματα των περιοχών τους στο βιολογικό καθαρισμό του Λουτρακίου;
Για ποιο λόγο δεν πήγαν στον βιολογικό καθαρισμό του όμορου  Δήμου Σικυωνίων που απέχει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα από το Λoυτράκι;
Δεν πείθουν κανέναν  όποια επιχειρήματα ακούστηκαν για την αναγκαιότητα μεταφοράς των λυμάτων  από την Βόχα στο Λουτράκι.
Τι ανταποδοτικό όφελος έχει το  Λουτράκι από αυτή την ιστορία, για ποιο λόγο δεν διεκδικήσαμε από αυτή την μεγάλη εργολαβία της τάξεως των 50.000.000 ευρώ την δική μας επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή  «Λειβαδάκι» σε όλη του έκταση.
Η προγραμματική σύμβαση που έρχεται προς έγκριση για το υποέργο 3  αναφέρει επέκταση της υπάρχουσας μονάδας για να μπορεί να υποδεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο λυμάτων πουθενά όμως  δεν αναφέρεται επίσημα  η αναβάθμιση και τριτοβάθμια επεξεργασία για την οποία γίνεται λόγος ότι θα ωφελήσει τον τόπο μας.
Ποιος εγγυάται ότι θα το πετύχουμε;»


Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συνένωση Προόδου-Νέα Πορεία» Παναγιώτης Φίλης επανέφερε το θέμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Συγκεκριμένα σε παλαιότερο Δ.Σ που είχε θέσει το ερώτημα στο Δήμαρχο «γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν ώστε με τις κατάλληλες ενέργειες και διαδικασίες να πετύχουμε τη μετεγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο δήμο μας, με αποτέλεσμα τη Σχολή να την πάρει το Άργος» δέχτηκε την απάντηση-επίθεση του αντιδημάρχου Γιώργου Δέδε ότι δεν πρόκειτο για την ίδια σχολή.

Στο τελευταίο Δ.Σ ο κ. Φίλης επανήλθε στο θέμα μεταφέροντας  τις δηλώσεις του καθηγητή τουριστικών επαγγελμάτων Πάρη Γρηγορίου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» και τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος του Άργους για το θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα σε τοπική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» στις 3-4-2012 σε άρθρο του καθηγητή τουριστικών επαγγελμάτων Πάρη Γρηγορίου αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η Σχολή εδώ και τρία χρόνια είχε αποφασιστεί ή να μεταφερθεί στο Λουτράκι (που παραχωρούσε δωρεάν στέγαση) ή να κλείσει. Στην απελπισία τους κάποιοι καθηγητές της Σχολής, μόλις κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, στράφηκαν στην λύση Καμπόσος-Άργος». Και συνεχίζει:

«Στο θέμα της μεταφοράς της Σχολής στο Άργος, επαναλαμβάνω ότι, εδώ και τρία χρόνια έχει περάσει το μήνυμα στην τοπική κοινωνία και είναι σε όλους γνωστό, ότι το Λουτράκι είχε προσφερθεί για τη δωρεάν μετεγκατάσταση της σχολής εκεί. Οι πολιτικές παρεμβάσεις την κρατούσαν στην Αργολίδα μέχρι σήμερα, ώσπου έφτασε το τελεσίδικο»

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Άργους κ.Καμπόσου λέγοντας τα εξής:
«Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του ΟΤΕΚ έρχεται να επισφραγίσει και να επιστεγάσει τις μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.
Η  απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ με αριθμό 106/9-4-2012 είναι ομόφωνη και αποφασίζει την μετεγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στους χώρους που διαθέτει για το σκοπό αυτό ο δήμος Άργους-Μυκηνών έτσι όπως οι χώροι περιγράφονται στο με αριθμό 10783/28-3-12 έγγραφο του δημάρχου.
Η επιτυχία του δήμου Άργους-Μυκηνών και του δημάρχου κ. Καμπόσου είναι τεράστια και όπως είπε χαρακτηριστικά η αλήθεια είναι ότι η σχολή θα χανόταν από την Αργολίδα εάν δεν παρεμβαίναμε εμείς και θα πήγαινε στο Λουτράκι. Γι’αυτό νικήσαμε. Γιατί η Σχολή έμεινε στην Αργολίδα. Νίκησε ο τόπος μας»
Η ερώτηση λοιπόν παραμένει εύλογα. Ο Δήμος μας τόσα χρόνια προφανώς διεκδικούσε τη μετεγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και όχι νέα σχολή, κάτι που στις μέρες μας φαντάζει αδύνατον.
Άρα σαν Δήμος ΧΑΣΑΜΕ και αυτή την ευκαιρία, να έχουμε στην πόλη μας τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με ότι αυτό θα σήμαινε για τον τόπο μας.