Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

« ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ »



Τα γεγονότα που συνέβησαν την 25η Μαρτίου κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο στο Λουτράκι, αμαύρωσαν την λαμπρή επέτειο, αλλά δυστυχώς μας διέσυραν και σαν Δήμο και σαν Λουτράκι σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Ένα Λουτράκι με την φήμη της κοσμοπολίτικης πόλης έγινε γνωστό και για το ξύλο που παίζουμε στις εθνικές επετείους .

Άραγε όμως ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά που συνέβησαν και που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ?

Η αρχή των γεγονότων έγινε κατά την συνεδρίαση της 20-3-2013 με αφορμή την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου κου Ασημακόπουλου για ψήφισμα περί απαγόρευσης κατάθεσης στεφάνου από τον εκπρόσωπο Βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πρόταση που έπρεπε άμεσα να σταματήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Νικολάου και να μην συνεχιστεί το θέμα.

Στην συνέχεια είχαμε την έφοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βουλευτή κου Μπούκουρα έχοντας πληροφορηθεί ότι συζητείται ο τυχόν αποκλεισμός της συμμετοχής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον εορτασμό, στη συνέχεια είχαμε την εξόχως θλιβερή παράσταση του Αντιδημάρχου κου Δημητρίου Δέδε, πιστεύοντας ότι βρίσκεται σε καφενείο και όχι στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την επίσης αδιάφορη έως προκλητική στάση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη σε πρόταση του Προέδρου να καταδικάσει την στάση του δικού του Αντιδημάρχου κου Δημητρίου Δέδε και η οποία δεν έγινε ποτέ αποδεκτή και την περίφημη πλέον από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης γροθιά επιβράβευσης του Δημάρχου προς τον κο Δημήτριο Δέδε και όλα τα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά .

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι είχε διαμηνυθεί μεταξύ Δημάρχου και Διοικητού της Αστυνομίας τις προηγούμενες ημέρες μέχρι την παρέλαση για την αποφυγή πιθανών επεισοδίων κατά την διάρκεια της παρέλασης μετά το γεγονός ότι θα παρευρίσκετο ο εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , όμως γνωρίζω τις συνεχείς προσπάθειες του Διοικητού του Αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου Χαράλαμπου Τετράδη ,ώστε να αποφορτίσει το κλίμα και να μην δοθεί συνέχεια κατά την διάρκεια της παρέλασης .

Δυστυχώς όμως αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό .

Όλα τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν μπροστά στο Ηρώο, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μικρών παιδιών ( αλήθεια κύριοι και των δυο αντιμαχομένων πλευρών τι θα λέγατε αν μέσα σε αυτή την άγρια συμπλοκή τραυματιζόταν ένα μικρό παιδί, ένα δικό σας παιδί, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να εξηγήσει στο παιδί και στους γονείς του, ότι ο χώρος είναι για να αποδίδεται η ύψιστη τιμή στους πρόγονους μας και δεν είναι πεδίο μάχης ), από ανθρώπους μικρούς και μεγάλους που οραματίζονται ο καθένας την Δημοκρατία ΑΛΑ ΚΑΡΤ και όπως τους βολεύει κάθε φορά, είναι θλιβερά και αποδεικνύουν ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα μας από τους ξένους σήμερα οικονομικούς κατακτητές , ο στόχος τους σιγά σιγά επιτυγχάνεται .

Ο στόχος διάλυσης του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας με χτυπήματα προσεκτικά και μεθοδικά βρίσκει πρόσφορο έδαφος και από την εγχώρια διαμάχη της πρωτιάς της διεκδίκησης πατριωτισμού και δημοκρατίας .

Οι αξίες με τις οποίες μεγάλωσαν όλες οι προηγούμενες γενιές της πατρίδας και που ήταν η πίστη στην Θρησκεία , την Πατρίδα και την Οικογένεια ολοένα και εκφυλίζονται.

Ο στόχος των ξένων κέντρων που επιβουλεύονται να κατακτήσουν την Πατρίδα μας, σε μια Ελλάδα αποξενωμένη από αυτούς τους πυλώνες, καθίσταται πανεύκολος .

Ο οικονομικός αφανισμός εκατομμυρίων Ελλήνων είναι πολύ σκληρός για τους Ελληνες , αλλά δυστυχώς δεν τους φθάνει μόνο αυτός, απαιτούν και τον ηθικό και πνευματικό ξεπεσμό, για να αλώσουν ολόκληρη την ιστορία της Πατρίδας μας .

Είναι πολύ σκληρό για αυτούς και δεν μας συγχωρείται εύκολα η μακραίωνη πολιτιστική προϊστορία μας, δεν χωνεύεται εύκολα από αυτούς, ότι πίσω από κάθε επιστήμη, πίσω από κάθε λέξη των δικών τους βιβλίων, κρύβεται ένας Ελληνας φιλόσοφος ή μαθηματικός ,δεν μπορούν να δεχθούν ότι μια μικρή γεωγραφικά χώρα έχει αναδείξει και τον δικό τους όποιο πολιτισμό.

Και όμως δυστυχώς από όλη αυτή την θλιβερή ιστορία την «νύφη» την πληρώνει ένας άξιος αξιωματικός της Αστυνομίας .

Ο Διοικητής Χαράλαμπος Τετράδης ο οποίος προσπαθούσε εις μάτην να επιβάλλει την τάξη ανάμεσα στις άγριες συμπλοκές ,συμπλοκές δε που έλαβαν χώρα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, που δέχθηκε πολλά χημικά μέσα στο πρόσωπό του, που του έσκισαν την στολή του, που κυνηγούσε μέχρι την θάλασσα τους εμπλεκόμενους , που περιόρισε σε ελάχιστο χρόνο τα επεισόδια και προπαντός χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό είτε των συμπλεκόμενων είτε κάποιου παιδιού που υπήρχαν εκατοντάδες εκείνη την στιγμή μπροστά στο Ηρώο .

Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος έχει μετανιώσει για την άστοχη ενέργεια του να πετάξει το στεφάνι στο Ηρώο, όμως εμείς οι απέξω είμαστε εύκολα κριτές των άλλων και δεν αρκούμαστε στην δική μας αυτοκριτική .

Ειλικρινά πιστεύω ότι μια άτυχη στιγμή του Διοικητού, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη για την πόλη μας εμπλοκή, παρά τις πολύ σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε όλες τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια, δεν μπορεί να σταθεί ικανή να ξεχασθεί η πολύχρονη προσφορά και το ήθος του κου Τετράδη στο Δήμο μας ο οποίος με ελάχιστο προσωπικό, με πολύ σοβαρές ελλείψεις κατάφερνε να είναι πάντα δίπλα στους πολίτες αυτού του Δήμου .

Εκτιμώ ότι η ηγεσία της Αστυνομίας, θα συνεκτιμήσει την συνολική πορεία του Αστυνόμου και δεν θα σταθεί σε μια άτυχη στιγμή του ανθρώπου Χαράλαμπου Τετράδη.

Ας ευχηθούμε τέτοια γεγονότα να αποτελέσουν μόνο μια οδυνηρή παρένθεση και να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον. 


ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
¨ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: