Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γενική Συνέλευση Τοπικού Διαμερίσματος Πισσίων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Γιώργος Πετρίτσης παρευρέθηκε στην γενική συνέλευση του τοπικού διαμερίσματος Πισσίων η οποία έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Δαμιανού στο Σχοίνο στις 3-7-11.

Στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να επικεντρωθεί στην επίλυση 3-4 σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή του Σχοίνου, παρά το γεγονός ότι η περιοχή αντιμετωπίζει πολύ περισσότερα προβλήματα, αφού η οικονομική κατάσταση της περιόδου αυτής είναι τέτοια ώστε είναι αδύνατον να μπορέσουν να λυθούν όλα αυτά τα συσσωρευμένα προβλήματα.

Συγκεκριμένα τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης που υπάρχει στην περιοχή, καθώς εκτίμησε ότι αν θέλουμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής, δεν νοείται αυτή χωρίς αυτό το πολύτιμο αγαθό του νερού, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της πρόσβασης στις παραλίες της περιοχής η οποία σήμερα γίνεται μέσα από ξένες ιδιοκτησίες και το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς επίσης και στην πεζοδρόμηση των κεντρικών οδών της περιοχής.

Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του ΓΠΣ το οποίο περιλαμβάνει και την ευρύτερη περιοχή του Σχοίνου και δίνει λύσεις και στο οικιστικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι πρέπει να κινηθεί γρήγορα η δημοτική αρχή ώστε να της εκχωρηθούν οι πολεοδομικές αρμοδιότητες για τις περιοχές του Σχοίνου, των Πισσίων της Κυρα Βρύσης και των Ισθμίων καθώς ενώ διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για πολεοδομικά θέματα, σήμερα ανήκουν στην Πολεοδομία του Δήμου της Κορίνθου.

Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: