Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Περίληψη συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου 28-4-11


Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Πετρίτσης στα προ ημερησίας θέματα έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:

• Το πρώτο που έθεσε είχε να κάνει με το θέμα της προγραμματικής σύμβασης με τους δήμους Κορινθίων και Βέλου - Βόχας για τον βιολογικό καθαρισμό.

«Κε Πρόεδρε, στην συνεδρίαση της 30-3-11 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου σχεδόν μεσάνυχτα συζητήθηκε το θέμα της προγραμματικής σύμβασης με τους δήμους Κορινθίων και Βέλου - Βόχας για τον βιολογικό καθαρισμό, το θέμα πήρε αναβολή ως ένα θέμα πολύ σοβαρής σημασίας που θα έπρεπε να αναλυθεί πολύ προσεκτικότερα και αναλυτικότερα.

Το γραφείο τύπου του Δήμου εξέδωσε 1-4-11 μια ανακοίνωση με την οποία χαρακτήρισε σύσσωμη την αντιπολίτευση ως «λαϊκίστικη αντιπολίτευση, ως αποκρύπτοντας την πραγματικότητα και τους κινδύνους αν δεν υπογραφεί η σύμβαση κτλ» για την στάση που κράτησαν τα μέλη της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα.

Μέχρι σήμερα κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι έχετε διαπιστώσει ότι η αντιπολίτευση (τουλάχιστον ο δικός μας συνδυασμός), σας έχει ασκήσει σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική χωρίς ούτε μια φορά να το κάνει για λαϊκή κατανάλωση, όπως εσείς αναφέρετε στην ανακοίνωση σας, και αντιθέτως σας έχει κάνει δημιουργικές προτάσεις σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ που μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει πράξη από την πλευρά σας, έχουμε ασκήσει εν κατακλείδι μια εποικοδομητική κριτική με σκοπό το κοινό όφελος και το κοινό καλό.

Όμως οι χαρακτηρισμοί «δίκην λαϊκής αντιπολίτευσης και κρύψαμε τους πραγματικούς κινδύνους» δεν σηματοδοτούν από την μεριά σας μια υπεύθυνη στάση, μια στάση τελικά που να κινείται στο πνεύμα της συναίνεσης και της συνεργασίας όπως έχετε επικαλεσθεί στο παρελθόν.

Ο κάθε σύμβουλος έχει την δυνατότητα να εκφράζεται (μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο κανονισμός) με το δικό του τρόπο και κρίνεται από τον λαό.

Λυπάμαι πολύ αλλά η ανακοίνωση μας αδικεί κατάφορα όπως αδικεί και τα 3 μέλη του συνδυασμού σας που είχαν μια διαφορετική άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος και θα πρέπει στο μέλλον να μην εκδίδονται με τόση ευκολία τέτοιοι χαρακτηρισμοί από το γραφείο δημάρχου»

Ζήτησε στην συνέχεια ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για την πορεία του συγκεκριμένου θέματος αν δηλαδή μέσα στο μήνα Απρίλιο δρομολογήθηκε κάποια διαδικασία για το θέμα από την πλευρά του δήμου ή αν γνώριζε αν έχουν δρομολογηθεί ενέργειες από την πλευρά των άλλων δήμων που επρόκειτο να συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση.

• Στην συνέχεια επανήλθε σε θέματα που παρά το γεγονός ότι έχουν επανατεθεί στο σώμα εδώ και πολύ καιρό, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση και που αφορούν την καθημερινότητα του κάθε δημότη.

1. Το θέμα της βυθιζόμενης γέφυρας της Ίσθμιας παραμένει εδώ και πάνω από 18 μήνες άλυτο.

2. Τη μη λειτουργία σχεδόν όλων των φαναριών που υπάρχουν στα όρια του δήμου, όπως αυτό στο κόμβο της Επιδαύρου με την εθνική οδό (πρώην ΚΑΖΙΝΟ στον Ισθμό), στην οδό Αιγαίου, η φωτεινή ενημερωτική πινακίδα για την βυθιζόμενη γέφυρα .

Ειλικρινά ανέφερε ότι δεν δέχομαι πλέον μετά από 4 μήνες να ακούω τα ίδια, λυπάμαι που θα το πω αλλά μικρά προβλήματα της καθημερινότητας αφήνονται στην τύχη τους και περιμένετε να λυθούν από άλλους.

3. Το μεγάλο πλέον πρόβλημα με τους παράνομους μικροπωλητές.

Υπάρχει πλέον οξυμένο το πρόβλημα με τους παράνομους μικροπωλητές στην πόλη μας.
Την περίοδο των εορτών του Πάσχα υπήρχαν δεκάδες πλανόδιοι στην παραλία πουλώντας την πραμάτεια τους.
Κε Δήμαρχε αυτή την εικόνα θέλουμε να διαφημίζουμε στο κόσμο που επισκέπτεται το Λουτράκι, αν τώρα δεν μπορέσουμε να κρατήσουμε τους Αθηναίους που επισκέπτονται την πόλη μας επειδή τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα και δεν μετακινούνται σε άλλους μακρινότερους προορισμούς, πότε θα τον κρατήσουμε.
Έχετε τελικά αναρωτηθεί τι προσφέρει αυτός ο δήμος στον επισκέπτη για να μπορέσει ο επισκέπτης αυτός από προσωρινός και του σαββατοκύριακου να γίνει μόνιμος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4. Επίσης αναφέρθηκε στη γέφυρα που έχει στήσει η σχολή μηχανικού στο δρόμο για την βυθιζόμενη, υπάρχει ενημέρωση, αν θα φύγει ή θα την έχουμε και στο ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για να είναι τουριστική ατραξιόν για να θυμόμαστε τις κατασκευές που έκανε η ΜΟΜΑ.

5. Έθεσε επίσης στο σώμα το θέμα με την με την επιτροπή τουρισμού.

Εκτίμησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, ανέφερε ότι όχι μόνο έχουμε μείνει πίσω για αυτή τη τουριστική περίοδο αλλά με τις ενέργειες που δυστυχώς δεν έχουν γίνει έχουμε χάσει και την τουριστική περίοδο του 2012 και τα αποτελεσματα θα είναι θλιβερά για όλο το δήμο.

Είναι γνωστό ότι ο δήμος μας μόνο από τον τουρισμό μπορεί να περιμένει κάτι την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε

Για ποιο λόγο δεν έχει γίνει συγκρότηση σε σώμα της συγκεκριμένης επιτροπής .

Και επίσης θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι :
Την Μ.Δευτέρα 18-4-11 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια στην Τρίπολη παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού Κου Γερουλάνου για θέματα Τουρισμού .
Δυστυχώς ο Δήμος μας ήταν άφαντος και δεν παρέστη ούτε με ένα εκπρόσωπο για να θέσει ορισμένα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας .
Εκτιμώ ότι ήταν σοβαρή παράλειψη αφού τέτοιες συσκέψεις δεν γίνονται κάθε μέρα και το «ωραιότερο» όλων όμως είναι ότι προασπιζόταν τα συμφέροντα του δήμου μας (για την αρχαία Δϊολκο ) ο Δήμαρχος Κορινθιών Αλέκος Πνευματικός.

Επειδή εκτιμώ ότι ο Δήμος μας πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής στο Τουρισμό όχι μόνο στην Κορινθία αλλά σε ολόκληρη της περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει τέτοιες ευκαιρίες που έχουν ευρύτερη απήχηση σε ολόκληρη την Πελοπόννησο να μην χάνονται για κανένα λόγο. Καταλαβαίνετε τώρα πόσο απαραίτητη είναι η επιτροπή τουρισμού η οποία δυστυχώς δεν λειτουργεί εδώ και πάνω από 12 μήνες, πόσο οργανωμένα θα μπορούσατε να πάτε στην σύσκεψη και να κερδίσετε αν όχι δεσμεύσεις του υπουργού τουλάχιστον την εντύπωση ότι ο δήμος μας έχει όλη την εμπειρία και γνώση για την οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης του τουρισμού

Ενημέρωσε δε το σώμα ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του ΗΡΑΙΟΝ για 500.000 ευρώ.

6. Έθεσε επίσης το θέμα για το όνομα της Περαχώρας : για ποιο λόγο δεν έχει έλθει μέχρι σήμερα ως θέμα στην ημερήσια διάταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο η αλλαγή επωνυμίας του Δήμου μας για να μπορέσουμε να καταθέσουμε αίτηση στο αρμόδιο συμβούλιο τοπωνυμίων του υπουργείο εσωτερικών.

Γνωρίζω τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συγκληθεί σε σώμα το συγκεκριμένο συμβούλιο, αλλά γνωρίζω επίσης ότι ήδη έχουν κατατεθεί αρκετά παρόμοια αιτήματα από άλλους δήμους για αλλαγή όχι μόνο ονομάτων αλλά και εμβλημάτων στην αρμόδια υπηρεσία, εμείς γιατί καθυστερούμε αυτή την διαδικασία αφού εκτιμώ ότι υπάρχει δεδομένη από όλο το σώμα η βούληση αλλαγής του ονόματος.

Τέλος εκτίμησε ότι η χορηγία της CLUB HOTEL CASINO της τάξεως των 500.000 ευρώ για τις ανασκαφές στην Αρχαία Φενεό είναι νέα χορηγία και δεν έχει να κάνει με παλαιές χορηγίες, αφού αφορά πρόγραμμα ανασκαφών των ετών 2011-2015 και χορηγία 100.000 ευρώ το χρόνο.


Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Παναγιώτης Φίλης παρενέβη στο Δημ. Συμβούλιο για το θέμα της Διώρυγας και ανέφερε :

Ο συνδυασμός σας κε Δήμαρχε προεκλογικά ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα της διώρυγας του Ισθμού : «ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ. Η ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 2001 ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ»

Ποια είναι άραγε η συμμετοχή του δήμου μας σε αυτό το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΔΙΚ :ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ

Τι ενέργειες έγιναν από την μεριά σας μετά την συγκεκριμένη απόφαση;

Θεωρώ προσβλητικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι το υπουργείο δεν υπολόγισε για μια ακόμη φορά την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα τον δήμο μας και ουσιαστικά για ένα μνημείο που ανήκει σε όλο το μήκος και πλάτος στο δικό μας δήμο, δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος του δήμου μας στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Εύχομαι τόνισε πραγματικά να σκεφτούν  την ιστορία του συγκεκριμένου μνημείου και να μην ξεπουλήσουν την ιστορία του έναντι ενός πινακίου φακής όπως έγινε στο παρελθόν και με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: