Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η ομιλία του Υποψήφιου Δήμαρχου Γιώργου Πετρίτση στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου


Συνδημότισσες και Συνδημότες

Φίλες και φίλοι

Ξεκινάμε σήμερα με την βοήθεια του Θεού την τελική προσπάθεια για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Κάνουμε την αρχή μιας νέας πορείας στο διευρυμένο μας Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων .

Προσωπικά νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί ξεκινάω από αυτό εδώ το χώρο, όπου στεγαζόταν για πάνω από πενήντα χρόνια το παλαιό εμπορικό κατάστημα του αείμνηστου πατέρα μου και το οποίο στη συνέχεια έγινε το πρώτο γραφείο μου ως πολιτικός μηχανικός. Όπως καταλαβαίνετε ο χώρος αυτός σημαίνει και σηματοδοτεί παρά πολλά για μένα.

Η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 5 μήνες μετά την ψήφιση του Νόμου για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είχε αναμφίβολα και δυσκολίες και εμπόδια, αλλά η δική σας αγάπη και η ηθική στήριξη όλων των συνεργατών (αναφέρω τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού μας με τον όρο αυτό, γιατί έτσι τους θεωρώ, συνεργάτες δηλαδή και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα), μας έδωσε την δυνατότητα να τα ξεπεράσουμε και να βρισκόμαστε σήμερα, 30 μέρες προ των εκλογών πανέτοιμοι όχι μόνο για την εκλογική αναμέτρηση αλλά και για να ξεκινήσουμε μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ από την αρχή του νέου χρόνου στα έδρανα της πλειοψηφίας του Δημ . Συμβουλίου.

Φίλες και φίλοι

Το συναίσθημα που κυριαρχεί στην καρδιά μου για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είναι μια απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη προς τον καθένα ξεχωριστά και για όλους μαζί .

Ξέρετε, είναι πολύ μεγάλη η τιμή που νοιώθω, για αυτούς που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την είσοδό τους στο συνδυασμό μας, που αποδέχθηκαν τις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού μας και δίνουν την καθημερινή τους μάχη σε όλες τις γειτονιές του νέου δήμου . Τους ευχαριστώ πραγματικά από καρδιάς .

Είναι επίσης εξίσου πολύ σημαντικό και τιμητικό για μένα το ότι κανένας μα κανένας από τους υποψηφίους που τάχτηκαν στο πλευρό μου δεν απαίτησε ούτε καν συζήτησε ή ζήτησε αξιώματα και θέσεις εφόσον εκλεγούμε.

Αυτό τιμά ιδιαίτερα τους ίδιους αλλά σε μένα δίνει μεγαλύτερη ευθύνη να συνεχίσω την προσπάθεια ,αφού έχω να κάνω με ανθρώπινο δυναμικό που καταλαβαίνει ότι η όποια θέση που θα καταλάβει, θα έχει να κάνει μόνο με το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω απ’ αυτό εδώ το βήμα ενώπιόν σας ότι θα αγωνιστώ μαζί τους σκληρά για να οδηγήσουμε αυτό το νέο Δήμο σε νέα πορεία ανάπτυξης και προόδου .

Φίλες και Φίλοι

Η πορεία του καθενός είναι πλέον γνωστή σε όλους τους συμπολίτες μας. Τι έκανε ο καθένας για τον τόπο του, τι πρόσφερε από όποιο πόστο και αν πέρασε, πώς σε γενικές γραμμές πολιτεύτηκε.

Θέλω να πιστεύω ότι, απ' όποια θέση εκάστοτε κατείχα, υπηρέτησα με συνέπεια τα συμφέροντα της πόλης και ευρύτερα του νέου Δήμου μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στην διάρκεια αυτών των χρόνων που διετέλεσα Αντινομάρχης Κορινθίας εκτελέσθηκαν τόσα έργα στο τόπο μας , όσα δεν είχαν γίνει απ' όλες τις προηγούμενες αρχές της Νομαρχίας Κορινθίας εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες.

Ως Νομαρχιακός σύμβουλος της Πλειοψηφίας ή ως Αντινομάρχης , πιστεύω ότι ήμουν καθημερινά δίπλα στα προβλήματα και τις αγωνίες όλων, και κυρίως των συμπολιτών μου, και θα εξακολουθήσω να το κάνω ως ελάχιστη ανταπόδοση της εμπιστοσύνης και της τιμής, με την οποία τόσα χρόνια τώρα με περιβάλλετε.

Φίλες και Φίλοι

Το στοίχημα αυτών των εκλογών είναι τόσο απλό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να το κατανοήσεις.

Αξίζει ο Δήμος μας να συνεχίζει την ίδια μέχρι σήμερα πορεία χωρίς καμία προοπτική, χωρίς ανάπτυξη η οποία να προσφέρει νέες θέσεις απασχόλησης;

Πού υπήρξε το όραμα και η προνοητικότητα από τους έμπειρους πολιτικούς που διοίκησαν τον δήμο μας σ’ αυτό τον τομέα και σήμερα, τώρα δηλαδή στις δύσκολες εποχές, να υπάρχει οξύτατο το πρόβλημα ανεργίας στην περιοχή;

Αξίζει ο Δήμος μας, γνωστός σε όλη την επικράτεια, να στερείται ουσιώδους πολιτικής για τον τουρισμό, για το νερό, για την αξιοποίηση της φυσικής του ομορφιάς;

Αξίζει ο Δήμος μας χρονίζοντα προβλήματα όπως το πάρκινγκ, το κυκλοφοριακό, η υλοποίηση των σχεδίων πόλης, η αντιπλημμυρική προστασία και τόσα άλλα που για χρόνια μας ταλανίζουν, να μην έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα;

Προσωπικά εκτιμώ, όπως νομίζω και όλη η κοινωνία του Δήμου μας, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες.

Είμαστε εδώ σήμερα για να σηματοδοτήσουμε μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, μια πορεία που θα στηρίζεται σε νέα πρόσωπα με νέες αντιλήψεις πάνω απ’ όλα, με νέο όραμα από ανθρώπους που στο πίσω μέρος του μυαλού τους δεν θεωρούν την εκλογή τους ως εφαλτήριο εξυπηρέτησης των μικροσυμφερόντων τους, ανθρώπων που ανησυχούν για το μέλλον το δικό τους, των παιδιών τους και του ιδίου του τόπου που εργάζονται και ζουν τις οικογένειές τους, ανθρώπων που βλέπουν με αγωνία τις μεγάλες ευκαιρίες να χάνονται εδώ και πολλά χρόνια από μια αντίληψη πραγματικά μίζερη και προβληματική .

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αναρωτιούνται πώς, ενώ υπήρξαν οι ευκαιρίες για σημαντική ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας με την οικονομική χρηματοδότηση που είχε ο Δήμος ως μέλος της κοινοπραξίας με την CLUB HOTEL, δεν αξιοποιήθηκε σωστά ο πακτωλός χρημάτων που πέρασε από τα ταμεία της πρώην ΑΤΕΚΛ και νυν ΔΑΕΤ (100.000.000 ευρώ περίπου) και που δυστυχώς δεν θα ξαναπεράσει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, με την βαθιά οικονομική ύφεση που υπάρχει στη χώρα μας .

Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια από τις Δημοτικές αρχές, όχι μόνο δεν είχε όραμα και προοπτική ανάπτυξης του Δήμου, όχι μόνο δεν κατάφερε να επιλύσει μακροχρόνια προβλήματα, αλλά δεν δημιούργησε και τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αναπτυχθεί ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον, που θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας.

Θα προβληματιστεί κανείς σοβαρά, αν σκεφτεί ότι μόνο με τα χρήματα αυτά μπορούσαν να κατασκευασθούν περίπου 80 σχολεία σαν το νέο σχολείο της Περαχώρας ή των Αγίων Θεοδώρων ή 13 φορές ο περιφερειακός και η είσοδος της πόλης μαζί (Η πηγή χρηματοδότησης για την κατασκευή σχολικών μονάδων δεν είναι φυσικά αρμοδιότητα της ΔΑΕΤ, αλλά το ποσόν αναφέρεται ενδεικτικά, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των έργων που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν με τα χρήματα αυτά ) .

Κι όμως, σήμερα ο Δήμος μετά από τόσα χρόνια έχει σχολεία που τα παιδιά κάνουν μάθημα σε λυόμενα , σε υπόγεια δίπλα από καυστήρες και έχει πλέον επιτακτική ανάγκη σχολικής στέγης και για το Λύκειο και για παιδικούς σταθμούς αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άμεσες και εφικτές λύσεις.

Αν οι δημοτικές αρχές είχαν προχωρήσει σταδιακά σε αγορά εκτάσεων στην περιοχή «Λειβαδάκι» την εποχή που και τα χρήματα υπήρχαν και η εμπορική αξία των ακινήτων ήταν πολύ μικρότερη, τώρα δε θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα τώρα αναζητείται χώρος για λύκειο που θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ μόνο η αγορά του, συν τις αυξημένες βέβαια κατασκευαστικές δαπάνες.

Παρόλα αυτά και ενώ υπήρχαν αυτές οι σοβαρές ανάγκες, οι δημοτικές αρχές προτίμησαν να κατασκευάσουν αλιευτικό καταφύγιο (που μάλλον δεν γνωρίζει κανείς πότε θα λειτουργήσει) δαπανώντας απ’ όσο βλέπουμε στο νέο περιοδικό «Δημότης» που εκδίδει η ΔΑΕΤ Α.Ε το ποσόν του 1.700.000 ευρώ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Θα προβληματιστεί κανείς ακόμα περισσότερο , αν προσέξει την ταμπέλα μπροστά από την παλαιά δημοτική αγορά ( έναντι ΚΤΕΛ) 1.400.000 ευρώ για ένα κτίριο (που απεκαλύφθη παραμονές των εκλογών μετά από 3 χρόνια) που η επιφάνεια του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 τμ .

Όμως πέρα απ’ αυτά η κάθε δημοτική αρχή δαπανά εκατομμύρια ευρώ για αγροτική οδοποιία (δρόμοι στις εκτός σχεδίου περιοχές), ενώ με τα ίδια περίπου χρήματα θα μπορούσε να κατασκευάσει το τελευταίο κομμάτι του περιφερειακού (από κλειστό γυμναστήριο μέχρι την οδό Δημ.Υπαλλήλων) και να ανακουφίσει το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο που ακόμα, δυστυχώς, περνάει μέσα από το Λουτράκι .

Δεν εγείρονται εύλογα απορίες αν σκεφθεί κανείς ότι δαπανήθηκαν πάνω από 4.000.000 ευρώ για την κατασκευή του Δημαρχείου, ενός κτιρίου επιφανείας 1500 τμ περίπου, ενός κτιρίου που από την αρχή δεν χωρούσε τους υπαλλήλους (εκτός αν θεωρούνται τα υπόγεια, χώροι κατάλληλοι για εργασία) και τώρα μέσα σε 5 χρόνια λειτουργίας του δεν χωρά ούτε το αρχείο του Δήμου;

Αλήθεια άξιζε ο Δήμος μας τέτοιο δημαρχείο χωρίς ούτε μια θέση στάθμευσης;

Εκτός αν θεωρούν κάποιοι θέσεις στάθμευσης τον πεζόδρομο που κατακλύζεται από αυτοκίνητα ιδίως την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι να πει κανείς για το κτήμα ΔΙΦΩΝΗ, το καλύτερο κομμάτι του Λουτρακίου για πολλαπλές χρήσεις που, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα δεν έχει εξαγορασθεί από το Δήμο και παραμένει ακόμα στον αρχικό ιδιοκτήτη του, αφού δεν κατάφεραν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές να υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για να εξαγορασθεί αυτή η ιδιοκτησία;

Πως θα νιώσει κάποιος απλός πολίτης , αν διαβάσει δηλώσεις Υποψηφίου Δημάρχου να λέει ότι: «κατασκευάσαμε 6 σχολεία, τον περιφερειακό, την είσοδο της πόλης» εκτιμώντας με την απλοϊκή λογική του, ότι κάποια από τα χρήματα αυτά πιάσανε τόπο; Δεν γνωρίζει άραγε ο απλός πολίτης, ότι τα έργα αυτά δεν έγιναν με χρήματα του Δήμου, αλλά με χρήματα είτε της νομαρχίας, είτε της περιφέρειας, είτε του ΟΣΚ και ότι ο Δήμος είχε πληρώσει μόνο τις απαλλοτριώσεις;

Δεν θα θεωρήσει τον εαυτό του θιγμένο, όταν ακούσει υποψήφιο Δήμαρχο να δηλώνει ότι « έτσι γίνεται, δίνεται πάντα προκαταβολή στον εργολάβο που έχει αναλάβει κάποιο δημόσιο έργο για να ξεκινήσει το έργο» (αν ρωτήσετε οποιοδήποτε εργολάβο θέλετε, θα σας πει ακριβώς το αντίθετο) θέλοντας να δικαιολογήσει την μεγάλη προκαταβολή που είχε δώσει σε εργολάβο για ένα έργο που δεν ξεκίνησε ποτέ;

Αναμφίβολα, δεν θα προβληματιστεί που το σημαντικότερο έργο που είχε να κατασκευαστεί στο Λουτράκι, η ΜΑΡΙΝΑ, βολοδέρνει για μια δεκαετία μεταξύ ΚΑΣ και ΔΗΜΟΥ με προφάσεις παντός τύπου, χωρίς κανένα μέτρο πίεσης προς τους συνεταίρους για την υλοποίηση της συμβατικής τους υποχρεώσεως έναντι του ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου, χωρίς να ξέρει κανείς τι πρόκειται να γίνει και την ύστατη ώρα της υλοποίησης, σχεδόν το αποποιούνται και νίπτουν τας χείρας των .

Αυτό κι αν είναι εμπαιγμός απέναντι στους δημότες!

Και ενώ σε λιγότερο από 10 μέρες ένα μήνα θα βγουν τα προεκλογικά φυλλάδια όλων των υποψηφίων δημάρχων, η δημοτική αρχή προτίμησε να δαπανήσει ένα σεβαστό ποσόν να διαφημίσει το έργο της (ότι έκανε βέβαια και η προηγούμενη δημοτική αρχή).

Μα δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο σπατάλης αυτή την ώρα που η οικονομική κρίση χτύπησε κάθε οικογένεια;

Ας έδιναν αυτό το ποσό κάπου αλλού για να πιάσει και τόπο βρε αδελφέ.

Πώς να μην απορήσει κανείς αν ακούσει τον Δήμαρχο και Υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να δηλώνουν ότι στους εκτός σχεδίου οικισμούς θα χτίζουν σε 3 μήνες και θα βγάζουν νόμιμα οικοδομικές άδειες, χωρίς καμία ντροπή ελέω προεκλογικής περιόδου, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι για αυτές τα διαδικασίες απαιτείται ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως και πέραν της 5ετίας.

Άραγε, μήπως τελικά πρέπει υποθέσει κανείς ότι επανέκαμψε δυναμικά η θρυλική εποχή του Μαυρογιαλούρου με τα αμέτρητα ΘΑ. ΘΑ .ΘΑ .ΘΑ

Φίλες και φίλοι

Η χαμένη 15ετία του Δήμου μας φίλες και φίλοι πρέπει να τελειώσει τώρα.

Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Ο νέος Δήμος μας αξίζει μια καλύτερη προοπτική.

Μια προοπτική που ούτως ή άλλως ανοίγετε με τον συνένωση των δύο δήμων ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Με βασικό μας οδηγό την αλήθεια και την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα ξεκινάμε μια νέα πορεία έχοντας υπόψη μας:

• Ότι γνωρίζουμε άριστα τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας,

• Ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε την λογική των άλλων και ότι η αλαζονεία και η εμπάθεια είναι κακοί σύμβουλοι.

Το όραμα που έχουμε για το νέο δήμο έχει να κάνει με το
• Να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα στον πολίτη και την δημοτική αρχή.
• Να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες για την ομαλή κοινωνική συνένωση των πολιτών των δύο δήμων .
• Να κάνουμε το Δήμο μας ξεχωριστό σ' όλη την Ελλάδα και με το έργο μας να δώσουμε νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική δύναμη του καθενός, ώστε να μην υπάρχει άνεργος συνδημότης μας και να βλέπουν όλοι με αισιοδοξία το μέλλον.

• Βασικό μας στοίχημα και σύνθημα μαζί :

Να αποτελέσει ο Δήμος μας τουριστικό προορισμό για 12 μήνες και κάθε δημοτικό διαμέρισμα να γίνει ένας ξεχωριστός προορισμός με το δικό του χρώμα και τις δικές του θελκτικές προτάσεις.
Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα στον τόπο μας και νέες θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτή την εποχή η κοινωνία.

Φίλες και φίλοι

Σήμερα εκτιμώ ότι δεν είναι μέρα για να αναπτύξουμε αναλυτικά το πρόγραμμά μας, γι’ αυτό και θα αναφέρω μόνο ότι κινείται σ’ ένα πλαίσιο με δέκα άξονες θέσεων, δράσεων και δεσμεύσεων, με σκοπό να αντικαταστήσει την κάλπικη ευημερία με την ουσιαστική και επιβεβλημένη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και τη χρηστή διαχείριση όλων των πολιτικών και κοινωνικών διαδικασιών.

Μέσα σ’ αυτό το πρόγραμμα θα δείτε λύσεις και προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε γωνιά του νέου Δήμου. Από το Σχοίνο, τα Πίσια, τα Ίσθμια, την Κυρά Βρύση, το Καλαμάκι, την Περαχώρα, το Λουτράκι, ως τους Αγίους Θεοδώρους,.

Θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής - και όχι υπόσχεση σε προεκλογικές μόνο περιόδους- την ειλικρινή και καθημερινή επαφή με το Δημότη, την ισότιμη αντιμετώπισή του, την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών, το σεβασμό στο περιβάλλον, την καθαριότητα, τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και συνθηκών ανάπτυξης, το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια.

Οι 10 άξονες που στηρίζουν το πρόγραμμα του συνδυασμού μας :

1. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
2. ΠΑΙΔΕΙΑ
3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
4. ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ
5. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
6. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7. ΥΓΕΙΑ
8. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
9. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
10. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Η κοινωνική πολιτική την σημερινή εποχή που η οικονομική κρίση οδηγεί σε αδιέξοδα πολλές κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού θα είναι από τους άξονες εκείνους που έχουν την πρώτη προτεραιότητα.

Διαβεβαιώνω ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας τουλάχιστον συμπατριώτων μας από την εταιρεία του casino ,λόγω της κρίσης που περνάει όλη η οικονομική ζωή της χώρας , κρίσης που σαφώς επηρεάζει και την συγκεκριμένη επιχείρηση, θεωρούμε αδιανόητο να μένουν άνεργοι συμπολίτες μας ενώ υπάρχουν θέσεις εργασίας για κατοίκους άλλων περιοχών .

Κλείνοντας θα πω ότι πριν από όλα τα προαναφερόμενα υπάρχει κάτι που θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε αμέσως:

Πρωταρχικός μας στόχος όμως πριν όλα που προαναφέραμε έχει να κάνει με την αναβάθμιση του κύρους και του επιπέδου του Δημ. Συμβουλίου .

Ας σεβαστούμε όλοι το θεσμικό του ρόλο, μην το υποβαθμίσουμε άλλο.

Νομίζω ότι όλη η διαδικασία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Είναι θέμα όλων με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων .

Προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω αυτή την λογική .

Αυτό θα το αλλάξουμε αμέσως και θέλω να μου αναγνωρίσετε την δυνατότητα από την εμπειρία μου και ως Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά και ως Γραμματέας αυτού του οργάνου να το πετύχουμε .

Η μακροχρόνια αντιπαράθεση και διαμάχη των ίδιων πολιτικών προσώπων που απασχολούν την πολιτική ζωή του τόπου μας τα τελευταία χρόνια οδηγεί πραγματικά σε αδιέξοδο όλη την διαδικασία, η οποία μεταφέρεται και στο ακροατήριο και από εκεί διαχέεται σε όλη την κοινωνία του Δήμου μας.

Αυτό θα το αλλάξουμε. Γι’ αυτό δεσμεύομαι προσωπικά.

Και επειδή μιλάμε για αντιπαράθεση θέλω να πω και κάτι ακόμα σε κάποιους ανώνυμους συμπολίτες μας οι οποίοι μέσω διαφόρων μπλογς που λένε ότι ο πόλεμος μόλις άρχισε :

Για μένα προσωπικά αλλά και για όλα τα μέλη του συνδυασμού μας, ο προεκλογικός αγώνας είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και μόνος μας εχθρός είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια τον Δήμο μας .

Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν από την απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον Δήμο, επειδή ζητάμε το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και αλλαγή πλεύσης του Δήμου μας, ζητάμε συγνώμη αλλά δεν θα μπορέσουμε να τους κάνουμε το χατίρι .

Πιστεύουμε απόλυτα ότι ο Δήμος μας πρέπει να βρει την χαμένη ταυτότητα του ,να πούμε όχι στις παλαιοκομματικές αντιλήψεις ,όχι στις φθαρμένες ιδέες , όχι στην αλαζονεία της εξουσίας ,όχι σε αυτή την ατελείωτη μεταγγραφική περίοδο που δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις στο σύνολο της κοινωνίας , όχι στα υποκριτικά χαμόγελα που κρατούν 40 μέρες προ των εκλογών όχι στις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις , που τσαλακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην διαφάνεια ,ναι στην πρόοδο ,ναι στην νέα γενιά , ναι στα νέα οράματα, ναι στην ανθρωπιά, ναι στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών .

Πρώτη απόφαση που θα πάρουμε στο νέο Δημοτικό συμβούλιο είναι να επαναφέρουμε το όνομα της Περαχώρας στο Δήμο μας και έτσι ο Δήμος να ονομάζεται και επίσημα:
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι πρόταση του συνδυασμού μας είναι Τα Δημοτικά Συμβούλια ανά δύο να γίνονται στην έδρα των Αγίων Θεοδώρων, δίνοντας έτσι το στίγμα το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε την πραγματική συνένωση .

Ξεκινάμε την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ μας με στόχο την αναμόρφωση ολόκληρου του διαιρημένου δήμου μας .

Ζητάμε, με όλο το σεβασμό, να μας στηρίξετε με τη ψήφο σας.

Με την δική σας δύναμη θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε την γνώση ,την θέληση ,την εμπειρία ,την διάθεση για προσφορά ,αλλά και την επίγνωση της ευθύνης απέναντι στον τόπο .

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδία μου ,

Απόψε στείλατε το μήνυμα νίκης σε όλο τον νέο Δήμο .


Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: