Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οι τοποθετήσεις του επικεφαλή του Συνδυασμού Γιώργου Πετρίτση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-2-11.

Στις 25-2-11 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λουτράκι στην οποία δεν εξελέγη τελικά ο « Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης».
Περίληψη Δημοτικού συμβουλίου της 25-2-11

Προ ημερησίας ο επικεφαλής του Συνδυασμού Γιώργος Πετρίτσης έθεσε τα ακόλουθα θέματα προς το Σώμα :

1.   Έθεσε στο σώμα το σοβαρό πρόβλημα που εδώ και δύο περίπου μήνες υπάρχει, με την μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο κόμβο της εθνικής οδού με την εθνική οδό Επιδαύρου (παλαιό ΚΑΖΙΝΟ) και ζήτησε την άμεση επισκευή και αποκατάσταση των φαναριών, καθόσον η περιοχή εξυπηρετεί όχι μόνο εκατοντάδες οδηγούς αλλά και σχολεία, με σοβαρότατο κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα.

2.    Επανήλθε στο θέμα που είχε θέσει και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία του νέου κολυμβητηρίου, καθόσον το κολυμβητικό τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου ΠΟΣΕΙΔΩΝ, στο οποίο αθλούνται δεκάδες παιδιά του δήμου μας έχει ουσιαστικά σταματήσει να λειτουργεί αφού το κολυμβητήριο της Κορίνθου που προσωρινά εξυπηρετούσε τα παιδιά, αδυνατεί πλέον να συνεχίσει να παρέχει αυτή την υπηρεσία.

3.   Ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το θέμα, που ακούγεται και συζητείται, για την υδροδότηση της περιοχής ΣΤΡΑΒΑ και το γεγονός ότι θα απαιτηθεί από τον κάθε ιδιοκτήτη, που έχει κατοικία στην περιοχή, το ποσόν των 1000 ευρώ για την κατασκευή των δεξαμενών νερού και δικτύου ύδρευσης.  
 Tοποθετήθηκε στο ενδεχόμενο αυτό αρνητικά για δύο λόγους:
          Α. για ποιο λόγο να ισχύσει για τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής η χρηματοδότηση μέρος του έργου, ενώ σε άλλες περιοχές εκτός σχεδίου (π.χ Βουλιαγμένη κλπ) δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία . 
         Β. εκτιμά ότι αν πληρωθεί από τους ιδιώτες μέρος του συνολικού κόστους για την κατασκευή του έργου, πως θα διασφαλίζεται ότι μια νέα κατοικία που ήθελε κατασκευασθεί στο μέλλον θα συμβάλει και αυτή στο κόστος αφού το έργο θα έχει ήδη εκτελεσθεί.

4.    Έθεσε το θέμα που έχει να κάνει με το κτίριο των Ιαματικών πηγών του ΕΟΤ και το γεγονός ότι γράφεται σε εφημερίδες και σε ιστοσελίδες ότι προτίθεται η κυβέρνηση να το πουλήσει σε ιδιώτες.
Η τοποθέτηση του είναι ότι: «είμαι κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια σκέψη και απόφαση, αφού δεν φθάνει που ο ΕΟΤ κρατάει 8 μήνες κλειστό το κέντρο και πληρώνει ο απλός πολίτης, όταν αυτό λειτουργεί 1 ευρώ για ένα ποτήρι νερό, αλλά το κυριότερο είναι ότι το κτίριο αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του δήμου μας και πρέπει άμεσα να υπάρξει επικοινωνία με τον Υφυπουργό Κο Νικητιάδη για να του μεταφέρουμε τις απόψεις και θέσεις μας οι οποίες θα πρέπει να ζητούν να παραχωρηθεί για εκμετάλλευση στο Δήμο μας.»

5.  Πρότεινε στην δημοτική αρχή να προβεί στην άμεση εφαρμογή των ευνοϊκών ρυθμίσεων του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) για την απαλλοτρίωση χώρων που έχουν χαρακτηρισθεί από το σχέδιο πόλης, ως χώροι πρασίνου ή άλλοι κοινόχρηστοι χώροι και που υπάρχουν στα όρια του δήμου μας, ώστε να εξετασθούν από το Υπουργείο και αφού προκύψει ωριμότητα υλοποίησης να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις. Εξήγησε στο Σώμα ότι σύμφωνα με τον Ν. 3843/10 (γνωστός πλέον νόμος περί ρύθμισης Ημιυπαιθρίων και άλλων βοηθητικών χώρων που έχουν αλλάξει χρήση) υπάρχει η δυνατότητα τέτοιων απαλλοτριώσεων, μέσω του λεγόμενου Πράσινου Ταμείου, ενημέρωσε δε ότι ήδη στην διαδικασία αυτή έχουν προχωρήσει 22 δήμοι της Αττικής και 54 δήμοι στην υπόλοιπη χώρα. Ήδη από την εξέταση των παραπάνω προτάσεων των ανωτέρω δήμων προκύπτει ωριμότητα για υλοποίηση συγκεκριμένων απαλλοτριώσεων ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ) και μπορεί να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις.

Στο θέμα 2 της ημερήσιας Διάταξης για την επιτροπή Διαβούλευσης πρότεινε την εκλογή 9 μελών (τόσα επιτρέπονται να συμμετέχουν ως απλοί δημότες) όχι από ολόκληρο το εκλογικό σώμα του νέου διευρυμένου δήμου αλλά από τα 37 άτομα που ήδη είχαν κάνει αιτήσεις και ζητούσαν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη επιτροπή με το αιτιολογικό ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και γνωρίζουν το αντικείμενο της επιτροπής, ενώ αν κληρωθεί ο οποιοσδήποτε στην τύχη δεν γνωρίζουμε αν επιθυμεί να συμμετέχει στην συγκεκριμένη επιτροπή.
Το σώμα δεν υιοθέτησε τελικά την πρόταση αυτή και θα γίνει κλήρωση από ολόκληρο το εκλογικό σώμα για την συμπλήρωση των 9 θέσεων της επιτροπής.
  
Στο Θέμα 3 της Ημερήσιας Διάταξης για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη» τόνισε προς το Προεδρείο ότι θα έπρεπε να είχε συνέλθει το Σώμα λίγες μέρες νωρίτερα αφού η καταλυτική ημερομηνία επιλογής αυτής της θέσης από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η 28η Φεβρουαρίου 2011 και επειδή συνήθως με την πρώτη συνεδρίαση δεν επιτυγχάνεται η απόλυτη πλειοψηφία των 2/3 των μελών (όπως και εγένετο και Ο Κος Μαρίνης Χάρης συγκέντρωσε 14 ψήφους από τους 18 που απαιτείτο), αυτή επαναλαμβάνεται εκ νέου σε άλλη συνεδρίαση που όμως τώρα δεν είναι εφικτό να γίνει αφού δεν υπάρχουν πλέον χρονικά όρια και αν, δεν αλλάξει το σχετικό άρθρο του Νόμου δεν θα εκλεγεί τελικά στο Δήμο μας Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: