Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
Πολιτικός μηχανικός Γιώργος  Πετρίτσης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21-6-11 ανέφερε στα προ ημερησίας θέματα τα κάτωθι:

Κε Δήμαρχε , κε Πρόεδρε κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι  παρακολουθώντας τα γεγονότα  που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο δήμο μας και πιο συγκεκριμένα στους Αγίους Θεοδώρους εκτιμώ ότι έχουν δημιουργήσει  μια πολύ δυσάρεστη εικόνα , ένα εκρηκτικό κοκτέιλ , που θα έχει πολύ  άσχημα αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία.
Κυρίες και κύριοι , είχαμε  τονίσει προεκλογικά ότι πρώτο μας μέλημα θα ήταν ή εύρυθμη συνένωση των δύο τοπικών κοινωνιών, για την ομαλότερη ενσωμάτωση των πολιτών  των δύο δήμων στην εύρυθμη λειτουργία του νέου  καλλικρατικού δήμου .
Άρα θα έπρεπε να υπάρξουν  όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για να μην έχουν δημιουργηθεί τέτοια φαινόμενα.
Οι  καταστάσεις που εξελίσσονται  στους Αγίους Θεοδώρους , μόνο υγιής συνένωση δεν σηματοδοτούν, αφού οι αντιδικίες και  οι αντιπαλότητες ,δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο διαχωρισμό και όχι στην  ομαλή συνένωση των δυο  τοπικών κοινωνιών .
Παρακολουθώντας  την πορεία και των άλλων δήμων, πουθενά δεν έχω δει αντιδράσεις αυτού του τύπου, για την αντιμετώπιση που έχουν από τον κεντρικό δήμο και πουθενά δεν έχουν δημιουργηθεί τόσα  κενά αποτελεσματικότητας παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν και στις εκεί περιοχές .
Διάβασα κε δήμαρχε και θέλω να με ενημερώσετε  αν είναι αλήθεια ή ψέματα , ότι την ημέρα τη κατάληψης των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑΘ  ο αντιδήμαρχος κος Δημήτριος Δέδες  ανέφερε τα εξής  :
« Είσαστε ανέντιμοι που ζητάτε τα λεφτά σας ,ενώ είχατε αρχικά πει ότι θα κάνετε ασφαλιστικά μέτρα τώρα κάνετε απεργία .
Αφού φέρεστε έτσι θα σας δείξω και εγώ το άλλο μου πρόσωπο.»
Όπως επίσης και από επιστολή του δημότη Κ. Σοιμήρη ότι υπήρξε πλαστογράφηση υπογραφής από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο .
Αν αυτές οι ενέργειες είναι αληθινές, ενημερώστε μας και αν αληθεύουν πράγματι οι πληροφορίες μας, τότε εκτιμώ ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε μέτρο και κάθε  έλεγχο .
  
Επίσης ζήτησε ενημέρωση από τον πρόεδρο του σώματος  και τον δήμαρχο για τα πιο κάτω θέματα :
 1.Τι γίνεται  με τον θεσμό του συμπαραστάτη του πολίτη και αν πρόκειται να επαναληφθεί η διαδικασία.
 2.Τι γίνεται  σχετικά  με την επιτροπή διαβούλευσης και αν έχει υπάρξει κάποια  εξέλιξη .
 3.Τι  γίνεται με την μελέτη διαχείρισης του υδροφόρου ορίζοντα αν έχει παραληφθεί και αν ναι τι προβλέπει;

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της  δημοτικής αστυνομίας και είπε ότι πρέπει να αναλάβει πιο σοβαρά καθήκοντα  λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι  βλέπω καθημερινά 1-2 άτομα ( από τα συνολικά 3 ) να βρίσκονται στην είσοδο του δημαρχείου και δίνουν πληροφορίες .
Εκτιμώ  ότι δεν προσελήφθησαν για αυτό το σκοπό, το αντικείμενο τους είναι μεγάλο και πρέπει να τους αξιοποιήσουμε στο ακέραιο .
Και το γεγονός ότι εκδίδεται δελτία τύπου για την κατάσχεση εμπορευμάτων από παράνομους μικροπωλητές  αποδεικνύει  του λόγου το αληθές .
 Αναφέρθηκε στο θέμα του ΓΠΣ και ανέφερε  :
 Σας έχω επιστήσει την προσοχή επανειλημμένα  εδώ και πάνω από 4 μήνες για το ΓΠΣ  , μου είπατε στην Περαχώρα ότι υπήρξε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για αυτό το θέμα και επειδή δεν θέλω  να επανέρχομαι συνεχώς και γίνομαι ίσως κουραστικός , ενημερώστε  το σώμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο πότε θα είναι έτοιμη η Β φάση για  να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να σταλεί  στη συνέχεια στην περιφέρεια για έγκριση .
 Επανέφερε το θέμα της αγοράς του οικοπέδου για το Λύκειο Λουτρακίου , καθώς  έχουν περάσει 6 μήνες και δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη .
 Αναφέρθηκε  στο θέμα της άφιξης της φλόγας των special Olympics  :
Είπε χαρακτηριστικά: Διάβασα  κε Δήμαρχε στο δελτίο τύπου του δήμου για το συγκεκριμένο θέμα που αναγράφηκε  ότι «  με μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε το Λουτράκι την φλόγα των special Olympics» 
Εκτιμώ  ότι η τελετή δεν είχε την ανάλογη μεγαλοπρέπεια και για άλλη μια φορά  σημαντικές εκδηλώσεις όπως αυτή δεν είχαν την ανάλογη παρουσία κόσμου, αφού δεν υπήρξε η ανάλογη προβολή.
Μου έκανε  εντύπωση και πρέπει να σχολιάσω την απουσία  των περισσοτέρων δημοτικών σύμβουλων και  αυτής του  δημάρχου,   σε μια τελετή η οποία αφορούσε την λαμπαδηδρομία  της φλόγα της ελπίδας ,του μεγαλυτέρου  αθλητικού γεγονότος που θα γίνει σε όλο τον πλανήτη την φετινή χρονιά  και γίνεται στη χώρα μας.
Είδα τις ανάλόγες τελετές στο Ξυλόκαστρο και στην Κόρινθο και πραγματικά δεν έμεινα ενθουσιασμένος από την δική μας  φτωχή τελετή και  την εικόνα που παρουσιάσαμε.
Πραγματικά υπάρχουν γεγονότα που πρέπει να δείχνουμε ,ότι τιμάμε τους πρωταγωνιστές ,όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλοι  από παιδιά με κινητικά ή διανοητικά προβλήματα , πρέπει η ευαισθησία να μένει  στα λόγια ,αλλά να γίνεται   και πράξη .

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το θέμα της παράνομης στάθμευσης στην οδό Ποσειδώνος ,όπως επίσης  και για το γεγονός ότι ενώ πήραμε απόφαση και στη επιτροπή ποιότητας ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο για την προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση της οδού Παπανικολάου ,μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό .
Αν περάσετε είπε, καθημερινή ημέρα αλλά κυρίως το Σαββατοκύριακο στην διασταύρωση με την Ποσειδώνος ,γίνεται το αδιαχώρητο, αφού δεν μπορούν να διασταυρωθούν 2 αυτοκίνητα και εκτιμώ ότι θα υπάρξουν ατυχήματα .
Έχουμε φθάσει αισίως στα μέσα  του καλοκαιριού και δεν έχει γίνει τίποτα
 Στην αναφορά του για το RALLY ACROPOLIS  ανέφερε ότι :
Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ  επιτυχημένη διοργάνωση , θεωρώ όμως  τουλάχιστον ανεπίτρεπτο  το γεγονός  , ο δήμος μας να μην έχει  περίπτερο στο   service park ,αφού θα μπορούσε να προβάλλει  το  νέο ΣΠΑ  αλλά και  ολόκληρο το νέο δήμο, στους χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου που το επισκέφτηκαν  .
Είχε περίπτερο π.χ το Επιμελητήριο Κορίνθιας και δεν είχε  ο δήμος που διοργανώνει τον αγώνα ;
 Ακόμα  δεν υπήρξε από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω κανένα διαφημιστικό υλικό στα ξενοδοχεία της πόλης μας, στα εστιατόρια και στα καφέ  που κατακλύστηκαν από ξένους και έλληνες  επισκέπτες.
Για  ποιο λόγο τέλος δεν υπήρχαν άτομα  να μοιράζουν διαφημιστικό υλικό όπως κάνανε άλλες εταιρείες  μπροστά από το CASINO, κατά την διάρκεια της τελετής λήξης του αγώνα ;
Αν δεν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε στο μέγιστό βαθμό τέτοιες ευκαιρίες, αν παραμένουμε ανενεργοί σαν δήμος στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα , που έχει παγκόσμια απήχηση ,όπως και οι αγώνες των Special Olympics, τότε δεν έχουμε  την παραμικρή ελπίδα να πετύχουμε κάτι  στον τουρισμό .
  
Το μέλος  του συνδυασμού Παναγιώτης Φίλης  αναφέρθηκε  σε δύο ζητήματα :
1.Τι πρόκειται να γίνει με το θέμα της σχολής σύγχρονου χορού που λειτουργεί στο Δήμο μας, αφού υπάρχει πλέον πρόβλημα με τις δυο καθηγήτριες που εργάζονται μέσω της Τουριστικής Λουτρακίου, οι οποίες
έχουν ενημερωθεί ότι θα απολυθούν αν δεν αποδεχθούν να μετακινηθούν στο SPA με άλλη ειδικότητα . και αφού υπάρχει κατά την νομική άποψη των καθηγητριών η δυνατότητα μετακίνησης τους στο Πνευματικό κέντρο για να συνεχίζουν με το ίδιο αντικείμενο ;

Επίσης αναφέρθηκε στο RALLY ACROPOLIS   και εκτίμησε ότι δεν υπήρξε η σωστή προβολή του δήμου, αν φανταστεί κάποιος  ότι κατά την διεξαγωγή του αγώνα στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου υπήρχαν άνθρωποι του εκεί δήμου και μοίραζαν διαφημιστικό υλικό σε όλους του επισκέπτες και θεατές του rally , ενώ εμείς εδώ δεν μοιράσαμε  απολύτως τίποτα και δεν διαφημίσαμε τον τόπο μας με κανένα τρόπο. 
H εικόνα που έχω αποκομίσει είπε , από την συμμετοχή μου σε 2 πανελλήνιους αγώνες αυτοκινήτου ( και όχι  παγκόσμιους αγώνες ) από την υποδοχή του κόσμου και των διοργανωτών των εκεί περιοχών,  ήταν τελείως διαφορετική, αφού υπήρχαν διάφορες εκδηλώσεις που αναδείκνυαν την περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δυστυχώς στην περιοχή μας δεν υπήρξε  καμία τέτοια εκδήλωση ή τέλος πάντων μια ευρεία διαφημιστική προβολή του δήμου μας σε αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός .

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Ο Γιώργος Πετρίτσης τοποθετήθηκε:
1.  Για το  θέμα της μετονομασίας του Δήμου από Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ,είπε ότι υπάρχει προεκλογική δέσμευση όλων των συνδυασμών για αυτή την μετονομασία και άρα είναι απόλυτα σύμφωνος σε αυτή  την διαδικασία μετονομασίας καθώς από τα προηγούμενα συμβούλια πίεσε την Δημοτική αρχή να φέρει επιτέλους το θέμα της ονομασίας ,αφού σε τελική ανάλυση ο πρώην Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας από τον νόμο Καλλικράτη περιορίσθηκε αυθαίρετα από το υπουργείο Εσωτερικών σε  Δήμο Λουτρακίου και μετά στην ψήφιση του νόμου έγινε Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων .
Επίσης αναφερόμενος σε συμβούλους που θα ήθελαν να τοποθετηθεί και το όνομα της Ισθμίας στο λογότυπο του Δήμου είπε, ότι αυτό αφού δεν έγινε στην πρώτη συνένωση των Δήμων με τον Καποδίστρια δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την σημερινή διαδικασία .

2. Για το θέμα που αφορούσε  τον  ορισμό  μελών των δύο νέων νομικών προσώπων του δήμου (  μετά την ανάκληση της απόφασης του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, επειδή  δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στα 2 όργανα αφού είχε ερμηνευθεί λανθασμένα  από τον πρόεδρο του Δ.Σ , ότι τα μέλη που ορίζει η μειοψηφία εκλέγονται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και όχι από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης , όπως είναι τελικά το ορθό ) ζήτησε να ορισθούν  3 εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο σύνολο των 11 μελών ( δηλαδή να έχει η πλειοψηφία  7 μέλη και όχι 8  γεγονός που ούτως ή άλλως δίνει άνετη πλειοψηφία  στην δημοτική αρχή ) που έχει κάθε  διοικητικό συμβούλιο και όχι 2  ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συναίνεση  και εκπροσώπηση των παρατάξεων , πρόταση που τελικά δεν πέρασε μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη  και η οποία υπερψηφίστηκε μόνο από την αντιπολίτευση ,αφού σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία καταψήφισε αυτή την πρόταση .

 3.Για το θέμα της αξιοποίησης του αλσυλλίου ΛΙΑΝΤΡΟ στους Αγίους Θεοδώρους είπε ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει απόλυτα  το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,το γεγονός ότι υφίσταται και λειτουργεί  ήδη μια επιχείρηση,το γεγονός  ότι εμπλέκεται το δασαρχείο  και αφού υπάρχει μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα για την περιοχή ,μετά να ανατεθεί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας να εκπονήσει αρχιτεκτονική μελέτη για την ήπια ανάπλαση της περιοχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: